28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Bodrum'da Rusya Kültür Günleri etkinliği

Bodrum'da Rusya Kültür Günleri etkinliği - Etkinlikte Rus ve Türk mutfağından lezzetler beğeniye sunuldu, dans gösterileri yapıldı MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 3.

14.10.2017 - 20:12
Rusya Kültür Günleri etkinliği düzenlendi.

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Bodrum Belediyesi ile bodrum.com.ru isimli internet sitesinin iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, İskele Meydanı'na kurulan stantlarda Rus ve Türk mutfağından lezzetler beğeniye sunuldu. Etkinlikte, turizm ve el sanatları konulu fotoğraflardan oluşan sergi de açıldı.

Etkinlikte sunulan dans gösterisinde dansçılar sahneye ellerinde Türk ve Rus bayrakları ile çıktı.

BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova'da tanıtım ofisi açtıklarını, bununla Rusya'dan Bodrum'a gelen turist sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Bugüne dek 30 ülkede tanıtım çalışması yürüttüklerine dikkati çeken Bayraktar, "Bodrum'a gelen Rus turist sayısı istediğimiz seviyede değil. Mesela Antalya'ya 3,5 milyon turist giderken bize eylül sonu itibarıyla 62 bin Rus turist geldi. Bu rakamı 2 binlerden 62 bine getirdik." dedi.

Etkinlikte seramik ürün standı açan Angelina Emek ise Bodrum'da evlendiğini, çok iyi arkadaşlıklar kurduğunu ve burada yaşamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.