19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Boğaziçi Üniversitesi "Engellilik Çalışmaları Güz Okulu"

Boğaziçi Üniversitesi "Engellilik Çalışmaları Güz Okulu" - Engellilik alanında lisansüstü düzeyde akademik araştırma yapmaya istekli adaylar için başvurular 23 Temmuz Pazartesi sona erecek İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Raoul Wallenberg Enstitüsü ortaklığında lisansüstü düzeyde engellilik çalışmaları alanında araştırma yürüten ya da yürütmeyi planlayan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen "Engellilik Çalışmaları Güz Okulu" için başvurular 23 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.

19.07.2018 - 11:06

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 20-21-22 Eylül'de gerçekleştirilecek güz okuluna yüksek lisans/doktora öğrencisi ya da yüksek lisans mezunu adaylar başvurabilecek.

Güz okulunda katılımcıların; hukuk, eğitim bilimleri, sosyal politika, siyaset bilimi, sosyoloji, mimarlık ve tıp gibi engellilik çalışmaları açısından önemli disiplinlerin engelliliğe yaklaşımlarına ilişkin perspektif kazanması hedefleniyor.

Programda farklı disiplinlerden engellilik alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerinin katkılarıyla, engellilik kuramları ve modelleri, engelliliğin farklı disiplinlerde ele alınış biçimleri, engelli hakları yaklaşımını araştırma kurgusu, yöntem ve analize entegre etme yolları, engellilik ve toplumsal cinsiyet ile engellilik çalışmalarında etik konuları ele alınacak.

Ücretsiz olarak düzenlenecek programın eğitimcileri arasında; Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politikalar Dr. Öğretim Üyesi Volkan Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı Direktörü Engin Yılmaz, Koç Üniversitesi Sosyoloji Dr. Öğretim Üyesi Dikmen Bezme, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Dr. Öğretim Üyesi Göksenin İnalhan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Dr. Öğretim Üyesi İdil Işıl Gül ve İstanbul Üniversitesi Tıp Dr. Öğretim Üyesi Resa Aydın yer alıyor.