23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi açıldı

Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi açıldı - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz: - "Şu an bir çöp yığını üzerindeyiz ve tören yapıyoruz.

4.10.2018 - 17:08
Türkiye ve dünyada böyle bir şey yoktur. Şu an hayvan hastanemiz burada. Bu söylediklerimin ne Türkiye’de ne dünyada eşi benzeri yoktur"

BOLU (AA) - Sokak hayvanları ile evcil türlerin yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvanların da tedavi edileceği Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi'nin açılışı gerçekleşti.

Yukarısoku Mahallesi'ndeki belediye çöplüğünün yanında yer alan, 2 ameliyathane, kan tahlil laboratuvarı, yoğun bakım ve acil ünitesi, kedi bakım ünitesi, kedi oteli, dijital röntgen-ultrasonografi ile muayene, ameliyat öncesi ve sonrası bakım, hayvan yıkama ve kurutma odaları, yavrulu anne bölümü, karantina birimleri ve hayvan ambulansı bulunan hastane için açılış töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Bolu Atatürk İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, hazırladıkları dans gösterisini sundu.

Bolu Valisi Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada, bugünün aynı zamanda Dünya Hayvanları Koruma Günü olduğunu anımsattı.

Bugün hayvanlara hizmet edecek, hayvanların tedavisinin sağlanacağı ve onlara merhametle sevgimizi gösterecek güzel bir tesisi açmanın gurur verdiğini belirten Baruş, "Her canlının insanlar gibi yaşama hakkı vardır. Bu yaşama hakkına da saygı duymak insanlığın en temel gerekliliklerinden birisidir. İnsan olan canlıya merhamet gösterir." diye konuştu.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise "İçerisinde oteli, ameliyathanesi, tedavi merkezleri olan Batı Karadeniz Bölgesi'nin en kapsamlı ve büyük hastanesini Bolu'ya kazandıran herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da dünyada yaşanılabilir en güzel kentlerden birini oluşturmayı hedeflediklerini aktararak, "Belediyecilik anlamında kurumsal ve kendi kendine işleyen belediyeyi oluşturmak, mali anlamda da güçlü bir belediyeyi oluşturmak. Artık tünelin ucunda ışık göründü. Böyle bir noktaya geldik." ifadesini kullandı.

Hastanenin bulunduğu alanın önceden çöplük olduğunu anımsatan Yılmaz, "Şu an bir çöp yığını üzerindeyiz ve tören yapıyoruz. Türkiye ve dünyada böyle bir şey yoktur. Şu an hayvan hastanemiz burada. Bu söylediklerimin ne Türkiye ne dünyada eşi benzeri yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Bolu Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'nün hayvanlar için yaptığı çalışmaları gördükçe gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Hayvan Hastanesi'nin açılışı, dualarla gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, açılışı yapılan hastaneyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tören, Bolu İl Jandarma Komutanlığı İz Takip ve Arama Kurtarma köpeklerinin gösterisi ile sona erdi.