19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bolu'daki bıçaklı kavga davasında karar

Bolu'daki bıçaklı kavga davasında karar - Mengen'de kavga ettiği bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 10 yıl 10 ay hapis cezası verildiBOLU (AA) - Bolu'nun Mengen ilçesinde, bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

23.02.2017 - 14:14

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "kasten öldürme" suçundan tutuklu yargılanan Ergin Keleş ile maktul Fatih Yılmazer'in babası Nevzat, annesi İmran ve eşi Esra Yılmazer ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından söz verilen baba Yılmazer, adalete güvendiğini ve suçlunun cezalandırılmasını istediğini ifade ederek "Bir annenin çocuğuna terlik atması suç sayılırken bir babanın çocuğuna pet şişe atması suç sayılırken bunun da cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Anne Yılmazer ise sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Esra Yılmazer de eşinin 25 yaşında iken öldürüldüğünü söyleyerek "Bu çok zor. Biz daha 3 yıllık evliydik. Çok zor şartlar altında birbirimizi severek evlendik ama bir gün birisi telefonda eşimin öldüğünü söyledi. Bu çok acı. Suçlunun cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Sanık Keleş ise mahkeme heyetine yazılı savunmasını sundu.

Sanığın avukatı Kemal Altunay, müvekkilinin bu suçu kendisine yaklaşık 8 kişi tarafından yapılan sopalı saldırıdan kurtulmak için bilmeyerek ve istemeyerek işlediğini belirterek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın suçunun meşru müdafaa kapsamında olmadığına işaret ederek müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Suçun ağır tahrik altında işlendiğine kanaat getiren mahkeme heyeti, sanığın iyi halini de göz önüne alarak Keleş'in 10 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını hükmetti.

Keleş'in cezasının müebbetten 10 yıl 10 aya indirilmesine itiraz eden Yılmazer'in annesi İmran ile eşi Esra Yılmazer, duruşma salonunda sinir krizi geçirdi.

Duruşma salonundan yakınlarının yardımıyla çıkartılan İmran ve Esra Yılmazer, adliye önünde de karara tepki gösterdi.

- Olay

Mengen ilçesinde devam eden bir inşaatın müteahhidi Yasin Keleş ve kardeşi Ergin Keleş ile inşaatta taşeron olarak çalışan Fatih Yılmazer (25) arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıkmıştı. Kavgaya dönüşen olayda Ergin Keleş'in bıçak darbeleriyle yaralanan Yılmazer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.