28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Bolu'daki FETÖ/PDY davası

Bolu'daki FETÖ/PDY davası - Örgütün Gerede ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 8'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi - Tutuklu sanık Şen: - "(FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Bolu Yapılanması'nın, 17-25 Aralık’tan sonra Asya Termal Otel’de gerçekleştirdiği strateji toplantısı) O tarihlerde o otelde konakladım ama toplantıya katılmadım" BOLU (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Gerede ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 8'i tutuklu 20 kişinin yargılanmasına devam edildi.

13.12.2017 - 22:05

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce belediyenin nikah salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklardan İbrahim Baygın ve Kemal Arkut bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Serhad Ali Vural savunmasında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü'nü bitirdikten sonra Kardelen Eğitim A.Ş’ye ait yurtta belletmen olarak çalışmaya başladığını, iddianamede belirtildiği gibi ilçede "öğrenci evlerinden sorumlu abi" olmadığını ileri sürdü.

Bank Asya’da sadece maaş hesabının olduğunu, örgüt tarafından düzenlenen dini sohbetlere katılmadığını, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u telefonuna yüklemediğini ve kullanmadığını öne süren Vural, tahliyesini ve beraatını talep etti.

Örgütün "Gerede imamı" olduğu iddiası ile yargılanan tutuklu sanık Yavuz Şen de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, suçsuz olduğunu savundu.

Bank Asya’da, çalıştığı Kardelen A.Ş’den aldığı maaş nedeniyle hesabının bulunduğunu belirten Şen, örgütün gizli haberleşme programı olan "ByLock"u da kullanmadığını iddia etti.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Bolu Yapılanması'nın, 17-25 Aralık’tan sonra Asya Termal Otel’de gerçekleştirdiği strateji toplantısına katılmadığını savunan Şen, "O tarihlerde o otelde konakladım ama toplantıya katılmadım." diye konuştu.

Savunmasında, "Ayrıca bu nasıl bir örgüt ki" ifadesini kullanan Şen'e, Mahkeme Heyeti Başkanı Seyfi Han, "Terör örgütü" cevabını vererek, "Terör örgütü olduğundan şüphen mi var?" şeklinde tepki gösterdi.

- “FETÖ/PDY'nin silahlı terör örgütü olduğu bir gerçek”

Sanık Şen'in "Terör örgütü olduğunu bilemiyorum. Mahkemeler devam ediyor." diye cevap vermesi üzerine Han, "FETÖ/PDY'nin silahlı terör örgütü olduğu bir gerçek. Mahkemelerde sadece üyeler yargılanıyor." dedi.

Şen, FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan eşinin nerede olduğunu bilmediğini öne sürerek, tahliyesini ve beraatını istedi.

Diğer sanıkların savunmalarını tamamlamasının ardından cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu 8 sanığın bu hallerinin devamına ve "ByLock" ve ID içeriklerinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 37 sayfalık iddianamede, 8'i tutuklu 20 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Tutuksuz sanık C.U. hakkında ayrıca "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.