28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Bu bıçak Adanaspor camiasına atılmıştır"

"Bu bıçak Adanaspor camiasına atılmıştır" - Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül'e Tetiş Yapı Elazığspor maçı sırasında kendi taraftarlarınca bıçak ve maytap atılması, yazılı bir açıklamayla protesto edildi - Kulüp açıklamasından: "Huzur ortamı, aile değerlerine küfür edeni, Adanaspor camiasının başkanı konumunda olan kişinin üzerine bıçak ve maytap atanı görmezden gelerek sağlanamaz" - Yaşanan olay nedeniyle kombine bilet satışlarının durdurulduğu duyurulduADANA (AA) - Spor Toto 1.

15.08.2018 - 14:44
Lig ekiplerinden Adanaspor'da, geride kalan hafta oynanan Tetiş Yapı Elazığspor maçı sırasında bazı taraftarların protokol tribünündeki kulüp başkanı Bayram Akgül'e bıçak ve maytap atmasına, yazılı bir açıklamayla tepki gösterildi.

Turuncu-beyazlı kulüpten, "Bu bıçak Adanaspor camiasına atılmıştır." başlığıyla yapılan açıklamada, yaşanan olaydan duyulan derin üzüntü aktarıldı.

Maçın devre arasında, güney kapalı tribünündeki bir grubun, Başkan Akgül'ü hedef aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Güney kapalı tribüne yerleşen bir grup, Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül'ü hedef almak suretiyle, aile değerlerini hiçe sayan küfürler etmiş, protokol tribününde yer alan başkanımızın üzerine bıçak ve maytap atmıştır. Adana Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı hızlı çalışma neticesinde, suç teşkil eden fiilleri gerçekleştiren kişiler, özellikle belirtmek gerekirse protokole bıçak ve maytap atan kişiler, kamera görüntüleri neticesi tespit edilmiş, adli süreç de başlamış bulunmaktadır. Büyük Adanaspor taraftarımızın şampiyonlukla birlikte, aynı eşdeğerde huzur ortamının sağlanmasını da istediğini biliyoruz. Huzur ortamı, aile değerlerine küfür edeni, Adanaspor camiasının başkanı konumunda olan kişinin üzerine bıçak ve maytap atanı görmezden gelerek sağlanamaz. Adanaspor camiasına huzur, Adanaspor temel değerlerini sahiplenmeyle gelecektir."

Yaşanılan sürecin yine Adanaspor taraftarlarının desteğiyle aşılacağına vurgu yapılarak, "Futbolun temel değerlerine saldıran kim olursa olsun, hep birlikte karşı koymak tüm Adanasporluların temel görevidir. Atılan bıçak ve maytap sebebiyle kombine satışlarımız durdurulmuştur. Bize emanet edilen taraftarlarımızın güvenli bir şekilde maç izlemesi için gerekli önlemler sağlandıktan sonra, kombine satışımız devam edecektir. " değerlendirmesinde bulunuldu.