16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

"Bu ihanet şebekesine hep birlikte 'dur' dememiz lazım"

"Bu ihanet şebekesine hep birlikte 'dur' dememiz lazım" - Bitlis Valisi Ustaoğlu: - "Bu bölgenin huzuru ve güveninin tesisi adına ne gerekiyorsa el birliğiyle yapmaya çalışıyoruz.

12.02.2018 - 16:39
Bu ihanet şebekesine hep birlikte 'dur' dememiz lazım. Devletimiz de her yere ve her tepeye hakim"

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bölgede huzur ve güvenin tesisi için el birliğiyle çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Ustaoğlu, Valilik Toplantı Salonu'nda 20 mahalle ve köy muhtarıyla bir araya geldi.

Vali Ustaoğlu burada yaptığı açıklamada, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığında görevli olan ve Afrin'deki operasyon bölgesinde bulunan askerlerden 9'nun şehit olduğunu anımsattı.

Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Allah mekanlarını cennet etsin, ailelerine ve milletimize sabırlar ihsan etsin. Kolay bir süreç değil, hepimiz kamuoyundan ve medyadan takip ediyoruz. Yıllardır ülkemize ve özellikle bölgemizin başına bela olan, sizlere her türlü acıyı tattıran terör örgütüne karşı el birliğiyle mücadele veriyoruz. Bu mücadelede artık bizim için en önemli olan sınırlarımızın dışında terör örgütünün ülkemize zaman zaman sirayet ederek canımızı acıttığını ve bize üzüntü yaşattığını hepimiz biliyoruz. Bölge olarak da her türlü acının en fazlasını sizler yaşadınız. Bizler kamu görevlisi olarak belli bir süre görev yapıp gidiyoruz ama bu kaderi burada sizler paylaşıyorsunuz."

Muhtarların misyonunun çok önemli olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, bu bölgedeki barışın ve huzurun tesisinde muhtarların ve seçilmişlerin köylerindeki kararlılığı ve duruşunun büyük önem taşıdığını aktardı.

Vali Ustaoğlu, "Sizler burada Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ediyorsunuz. Köylerinizde Cumhurbaşkanımızı ve ilin valisini temsil ediyorsunuz. Köyün mülki idare amirisiniz. Bu bölgenin huzuru ve güveninin tesisi adına ne gerekiyorsa el birliğiyle yapmaya çalışıyoruz. Bu ihanet şebekesine hep birlikte 'dur' dememiz lazım. Devletimiz de her yere ve her tepeye de hakim." ifadelerini kullandı.

Ustaoğlu, toplantının sonunda muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinledi.