28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Bu ilçedeki öğrencilerin çoğu spor kurslarına katılıyor

Bu ilçedeki öğrencilerin çoğu spor kurslarına katılıyor - Tokat'ta, ilk ve ortaöğretimde 820 öğrencinin bulunduğu Almus ilçesinde 300 çocuk tekvando, 200 çocuk da ata sporu güreş kursuna katılıyor - Kaymakam Hamza İnam: "Küçük bir ilçeyiz.

2.06.2018 - 11:45
Çocukların spora bu kadar ilgi göstereceklerini beklemiyorduk. Ev ev gezsek bu kadar sporcuyu bir araya getiremezdik"


TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ta 820 öğrenci bulunan Almus ilçesinde 500 çocuk tekvando ve güreş sporları ile ilgileniyor.

İlçe merkezi 5 bin 100 nüfuslu olan Almus'ta ilk ve ortaöğretimde 820 öğrenci öğrenim görüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce 2 ay önce açılan kurslarda yaşları 6 ile 17 arasında değişen 300 çocuk tekvando, 200 çocuk da ata sporu güreş yapıyor.

Almus Kaymakamı Hamza İnam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde çocukların spora bu kadar yüksek ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Çocukların özellikle tekvando sporuna adapte olmalarının mutluluk verici olduğunu belirten İnam, "Küçük bir ilçeyiz. Çocukların spora bu kadar ilgi göstereceklerini beklemiyorduk. Ev ev gezsek bu kadar sporcuyu bir araya getiremezdik. İnşallah buradan da geleceğin şampiyonları yetişecek. Bu kadar ilgi bizim için de sürpriz oldu." ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar da açtıkları kurslarla sporu tabana yaymayı, gençleri ve çocukları uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını vurguladı.

Almus'ta uzun süredir tekvando kursu açmayı planladıklarını ama ilgi görmeyeceğini düşündüklerini aktaran Çağlar, "2 ay önce antrenör Turan Güldür nezaretinde kursumuz açıldı. Kursumuza aşırı talep var. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Küçük bir ilçeden bu kadar talebin olacağını hiç düşünmüyorduk. Çocuklarını spora yönlendiren ailelerine de teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tekvando antrenörü Turan Güldür ise 5 bin nüfuslu bir ilçede bu kadar çocuğun kursa katılmasını beklemediklerini dile getirerek, "Tekvando kursuna 300 kişi başvurdu. Bunların arasında yetenekli olanlar var. Haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz. Küçük ilçemiz Almus'ta müthiş cevher olduğunu gördüm." diye konuştu.

Kursa katılan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Zeynep Acer de tekvandoyu çok sevdiğini, başarılı bir sporcu olmak istediğini kaydetti.