23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

"Bu istihdam, terör örgütünün gözüne battı"

"Bu istihdam, terör örgütünün gözüne battı" - Siirt'in Kemerli köyünde süt ve süt ürünleri fabrikası kuran ve PKK'lı teröristlerce evinin önünde katledilen iş adamı Mehmet Salih Arslan'ın yakınları teröre tepkisini dile getirdi - Arslan'ın oğlu Ahmet Arslan: - "Bu istihdam terör örgütünün, bu kalleşlerin gözüne battı.

19.09.2017 - 11:30
Eğer böyle yatırımlar kırsal kesimde gerçekleşirse onlardan ayrılanlar olur diye bu yatırımları engellemeye çalışıyorlar" - Arslan'ın yeğeni Adıgüzel: - "Dayım köye 8 milyon liralık yatırım yaptı. Bu yatırım benim için değil, buradaki insanlar için yapıldı. Alçak terör örgütü fakir, fukaranın ekmeğini kesmiş gibi oldu. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, kahrolsun PKK"

SİİRT (AA) - FECRİ BARLIK - Siirt'in Kemerli köyünde PKK'lı teröristlerce katledilen iş adamı Mehmet Salih Arslan'ın (62) yakınları teröre tepkili.

Kemerli köyü, kurduğu süt ve süt ürünleri fabrikası ile çok sayıda kişiye istihdam sağlayan iş adamı Arslan'ın katledilmesinin acısını yaşıyor.

Taziye ziyaretlerinin devam ettiği köyde, Arslan'ın yakınları kendilerine bu acıyı yaşatan terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

Arslan'ın oğlu Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyledi.

Babasının tavsiyesiyle 7 yıl önce köyde süt ve süt ürünleri fabrikası kurduklarını belirten Arslan, devlet desteğiyle kurdukları fabrikada yoğurt, ayran, tereyağı ve kaymak ürettiklerini dile getirdi.

Fabrikada yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Arslan, "Bu istihdam terör örgütünün, bu kalleşlerin gözüne battı. Eğer böyle yatırımlar kırsal kesimde gerçekleşirse onlardan ayrılanlar olur diye bu yatırımları engellemeye çalışıyorlar." dedi.

Terör örgütünün kendilerini tehdit ettiğini anlatan Arslan, örgüt mensuplarının, "Bir daha böyle bir yatırım yaptığınız takdirde sizi bitirmeye çalışacağız." şeklinde ifadelerde bulunduğunu aktardı.

Arslan, babasının bu tehditlere aldırmadığını anlatarak, kendilerine bu tür yatırımlarla kötü yola sapanları devlete kazandırmak için ellerinden geleni yapmaları tavsiyesinde bulunduğunu kaydetti.

Babasını kaybetmekten büyük acı duyduklarını dile getiren Arslan, şunları söyledi:

"Asil, namuslu, şerefli, haysiyetli ve gururlu olan Kürtlere sesleniyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım ki bu şerefsizlere bu meydanı bırakmayalım. Şu anda devletimiz ve hükümetimizin yaptığı çalışmalarla çok güzel şeyler oluyor. İnşallah daha da güzel şeyler olacak. Biz kazanacağız, onlar kaybedecek. Onlar kaçacak, biz onları kovalayacağız. Allah'ın izniyle onları bu memlekette bitireceğiz. Gelin beraber olalım. Terör örgütünün yürüttüğü yolun Kürtlerle hiçbir alakası yok. Asil, namuslu ve şerefli Kürtler olarak bunlara 'dur' dememiz lazım. Gelin el birliğiyle bu işi bitirelim. Eğer birlik ve beraberlik içerisinde olursak bunları bitirmek kolay. Bunların bitişi zaten gelmiş."

"Bedel vereceğiz. Bedel vermeden hiçbir şey olmaz ama temennimiz bedelin en azını vermektir." ifadesini kullanan Arslan, bir Kürt olarak vatanına, devletine bağlı olduğunu vurguladı.


- "Terör örgütü fakir, fukaranın ekmeğini kesmiş gibi oldu"


Mehmet Salih Arslan'ın yeğeni, AK Parti Siirt İl Genel Meclis Üyesi Sadık Adıgüzel de bölgede dayısının herkesçe tanındığını ve sevildiğini söyledi.

Dayısının kapısının herkese açık olduğunu katledildiği gün de misafir ağırladığını belirten Adıgüzel, şöyle konuştu:

"Yoldan geçen, onun ekmeğini yemeden geçmezdi. Dayım köye 8 milyon liralık yatırım yaptı. Bu yatırım benim için değil, buradaki insanlar için yapıldı. Alçak terör örgütü fakir, fukaranın ekmeğini kesmiş gibi oldu. Dayım insanımızın yanında olmak, onlara hizmet etmek için bu fabrikayı kurdurdu. Terör örgütü, insanlar önünü görmesin diye dayımı alçakça şehit ettiler. Bu hiçbir vicdana sığmaz. Dayım, bir karıncayı bile incitmezdi, çok temiz bir insandı."

Terör örgütünün alçak ve kalleş yüzünün herkesçe görülmesi gerektiğini ifade eden Adıgüzel, terörün 40 yıldır ülkede yaşattığı acılara değindi.

"Zarardan başka bize ne verdiler? İnsanları öldürmekten, tehdit etmekten, insanlardan haraç toplamaktan başka ne yaptılar? Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, kahrolsun PKK." diyen Adıgüzel, bu acıların son bulmasını diledi.


- "Bölge geri kalsın istiyorlar"


Arslan'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve eski Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, devletin terör örgütüne hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini belirtti.

Demirkıran, saldırının Arslan'ın şahsında iş adamlarına karşı olduğuna işaret ederek, "Sayın Arslan'ın buraya yatırım yapmış, birçok insana iş kapısı açmış, köyün gelirini artırıcı çalışmalar yapmış olması, terör örgütünün arzu etmediği, istemediği bir şey. Amaçları eğer Kürt halkının refahı, huzuru ve geleceği olmuş olsaydı, gerçekten öyle bir zihniyetleri olmuş olsaydı, burada yapılan yatırımdan dolayı Arslan'a müteşekkir olmaları gerekirdi. Tam aksine gelip onu şehit ettiler. Başkaları da bu ve buna benzer teşebbüslerde bulunmasın, bölge geri kalsın istiyorlar. "ifadelerini kullandı.

Bölgenin geri kalmasıyla terör örgütünün daha çok propaganda fırsatı bulduğuna dikkati çeken Demirkıran, insanların bu işin farkında olduğunu aktardı.

Bu ve benzeri birçok köyde nice Salih Arslan'ın hiçbir şekilde çekinmeden, korkmadan, cesaretle yatırımlarına devam edeceğini ve insanların iş sahibi olmasına vesile olacağını anlatan Demirkıran, hedefin Arslan'ın yaptığı hizmetler olduğunu, herkesin de bu gerçeği görmesini arzu ettiklerini vurguladı.

Demirkıran, kısa bir zamanda bölgeye huzurun geleceğine ve bu huzurla bölge insanının hak ettiği refaha ulaşacağına inandığını sözlerine ekledi.

Merkeze bağlı Kemerli köyünde yaşayan Mehmet Salih Arslan, 9 Eylül Cumartesi gecesi evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğramış, ağır yaralanan Arslan kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Terör örgütü mensuplarınca tehdit edildiği belirtilen Arslan'ın bir oğlu da daha önce kaçırılmıştı.