29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Bu sene de ilk 6 içinde olacağız"

"Bu sene de ilk 6 içinde olacağız" - Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar: "Biz geçen sene de bu ligde vardık.

28.08.2018 - 18:59
Bu sene de ilk 6’lık grubun içinde olacağız" - "Diarra ve Cengiz Umut Meraş’ın transfer konuları şu anda sadece söylenti"

BOLU (AA) - Spor Toto 1. Lig'in ilk 3 haftasında oynadığı Osmanlıspor, Tetiş Yapı Elazığspor ve Ümraniyespor karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan Boluspor'un teknik direktörü Sait Karafırtınalar, takımın bu sene de ilk 6 içinde olacağını belirtti.

Karafırtınalar, kulübün Karaçayır Mahallesi'nde bulunan tesislerinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Ümraniyespor maçından sonra yaptığı açıklamada da lige çok iyi başladıklarını söylediğini anımsatan Karafırtınalar, "İyi gidiyoruz. Belki skor anlamında daha iyisi olabilirdi ama puan anlamında daha iyisi olamazdı. Oyuncularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah bunu dördüncü hafta da sürdürürüz. Milli takım arasını iyi değerlendirip, ikinci periyoda fizik kalitemizi yükselterek ve puan avantajı ile girmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Karafırtınalar, ligin ilk 3 haftasının beklediği gibi gittiğini aktararak, "Ciddi yatırım yapan takımlar var. Transfere başlayamayan takımlar bulunuyor. Kadro sıkıntısı çeken takımlar var. Bildiğimiz ve tanıdığımız bir lig aslında. Bunu daha seyir zevki yüksek hale getirmek bizim elimizde. Spor adamlarının, futbolcuların, camiaların elinde. Yaptığımız işlerle de bu ligin kalitesini daha da arttırmamız gerekiyor. Çünkü çok değerli ve keyif veren bir lig. Kolay gibi görünen ama oldukça da zor olan bir lig. İnşallah bu sene bu ligden biran önce çıkıp Süper Lig'de mücadele etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ligin ilk 3 haftasında 3 galibiyet almanın kendileri açısından avantaj olduğunu vurgulayan Karafırtınalar, "Ama önümüzde çok uzun bir lig var. Aldığımız galibiyetler ilerisi için bir avantaj. Ligden düşen takımlar arasında Gençlerbirliği kadrosunu büyük ölçüde korudu, Osmanlıspor yüzde 50’sini korudu. Bana göre yine ileriki zamanlarda söz sahibi olacaktır. Karabükspor transferi açılmadığı sürece sıkıntı yaşamaya devam edecektir. Biz kadromuzu tuttuk. Üzerine 3-4 nokta transfer yaptık. Diğer dışarıda kalan oyuncular da rotasyonda oldukça fazla yer bulacaklar. Biz geçen sene de bu ligde vardık. Bu sene de ilk 6’lık grubun içinde olacağız." diye konuştu.


- "Diarra ve Cengiz Umut Meraş'ın transferleri söylenti"


Karafırtınalar, transferde adı Galatasaray ile anılan Cengiz Umut Meraş ve Trabzonspor'a transfer olacağı söylentileri olan Diarra ile ilgili ise şunları kaydetti:

"Diarra ve Cengiz Umut Meraş’ın transfer konuları şu anda sadece söylenti. Ama konuşulması da güzel. Diarra, Umut Meraş, Melih, Burak, kaleci Gökhan geldiğimizde oynamıyordu. Saydığım bu isimler şu an takımın direkt oyuncuları, isimlerinden oldukça söz ettiriyorlar. Transferde 3 büyüklerin gözdesi halindeler. Bu bizim için sevindirici bir olay."