19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Bu tiyatronun senaryosunun Pensilvanya'dan geldiğinin farkındayız"

"Bu tiyatronun senaryosunun Pensilvanya'dan geldiğinin farkındayız" - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "(FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davalar) Bir tiyatro sahnelendiğini çok net görüyoruz ve bu tiyatronun da senaryosunun FETÖ'nün elebaşından, Pensilvanya'dan geldiğinin farkındayız" - "Orada oturan, sanık sandalyesinde oturanların edepten uzak tavır ve davranışları sadece şehit ailelerimizi, gazilerimizi, bizleri değil tüm Türkiye'yi rahatsız ediyor"TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - HÜSEYİN DAYLAK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davalarla ilgili, "Bir tiyatro sahnelendiğini çok net görüyoruz ve bu tiyatronun da senaryosunun FETÖ'nün elebaşından, Pensilvanya'dan geldiğinin farkındayız.

18.09.2017 - 11:35
" dedi.

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da, İstanbul'da, Malatya'da generallerin yargılandığı davalar dahil olmak üzere ülke genelindeki FETÖ davalarını yakından izlediklerini, duruşmalarda sanıkların adeta tiyatro oyunu sahnelediklerini belirtti.

Bu durumun farkında olduklarını aktaran Çalık, şöyle devam etti:

"Bir tiyatro sahnelendiğini çok net görüyoruz ve bu tiyatronun da senaryosunun FETÖ'nün elebaşından, Pensilvanya'dan geldiğinin farkındayız. Orada oturan, sanık sandalyesinde oturanların edepten uzak tavır ve davranışları sadece şehit ailelerimizi, gazilerimizi, bizleri değil tüm Türkiye'yi rahatsız ediyor. Biz AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak her an, her dakika burada vatandaşlarımızla bir arada olmak için çaba sarf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız yakından takip ediyor, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi özellikle takip ediyor ama yargının adil olması, adaletli olması bizim için çok önemli. 250 şehidimiz var, 2 bin 194 gazimiz var ve bu ülke bir darbe girişimi, bir işgal girişimi, bir terör saldırısıyla karşı karşıyaydı. Şu an o koltuklarda oturan sanıklar bunun hesabını vermeli, şehitlerimizin kanı yerde kalmamalı, adalet gereğini yerine getirmeli."

Bütün terör örgütlerinin karşısında dimdik duracaklarını ifade eden Çalık, "Bu şehit annelerimizin hatırına duracağız. CHP Genel Başkanı'nın şehit ailelerini mahkemeye verdiği dönemde, bir çelenk için mahkemeye verdiği dönemde bunlar bizim başımızın tacıdır. Başımızın üstünde gezdireceğiz. Onlar bize şehitlerimizin emanetidir. Hem 15 Temmuz şehitlerimiz hem Güneydoğu gazilerimiz, şehitlerimiz ve Çanakkale'den bu yana gelen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve bir kez daha başımızın üzerinde taşıyacağımıza hiç kimsenin endişesi olmasın diyorum." diye konuştu.

FETÖ davalarını yakından takip etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Çalık, "En kısa sürede sonuçlanmasını hepimiz arzu ediyoruz. Adalet yerini bulsun istiyoruz, inşallah." ifadelerini kullandı.

- "Irak'ın bütünlüğü bizim için çok önemli"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) tek taraflı referandum kararına da tepki gösteren Çalık, "Öncelikle Irak'ın bütünlüğü bizim için çok önemli. Bu vesileyle Irak'ın bütünlüğünün sağlanması için biz tavrımızı net bir biçimde koyduk." diye konuştu.

Çalık, şunları kaydetti:

"Orada bölünmüş, parçalanmış bir ülke olsun istemiyoruz. Her ülke kendi içerisinde bütünlüğünü korumalı. Suriye korumalı, İran korumalı, Irak korumalı ve en önemlisi biz kendi ülkemizin bütünlüğü için hepimiz bu mücadeleyi verdik. 15 Temmuz bunun en önemli göstergesiydi. Biz nasıl kendi ülkemizin bütünlüğünü korumak istiyorsak komşu coğrafyadaki ülkelerimizin de bütünlüğü için cümlelerimizi söyleriz. Oradaki referandumla alakalı cümlelerimizi söyledik ve bunun bir akıl tutulması olduğunu ifade ediyoruz. Referanduma gidilmeden, süreç tamamlanmadan orada bizim yaşayan Türkmenlerimiz var, Arap kardeşlerimizi var, Kürt kardeşlerimiz olduğu gibi. Bu birliği ve bütünlüğü o ülke için, Irak için önemli görüyoruz."