25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"Bu ülkede kardeşçe yaşayalım"

"Bu ülkede kardeşçe yaşayalım" - Muş Valisi Yavuz: - "Bu ülkede kardeşçe yaşayalım.

4.04.2017 - 14:06
Biz sizin çocuğunuzu dağa götürmüyoruz, çocuğunuzu ölüme götürmüyoruz. Biz diyoruz ki (Çocuğunuzu okula gönderin para verelim. Okuyup sizin çocuğunuz vali olsun, bakan olsun)"

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, PKK'lı teröristleri hangi deliğe girerlerse girsinler bulacaklarını belirterek, vatandaşlara "Bu ülkede kardeşçe yaşayalım. Biz sizin çocuğunuzu dağa götürmüyoruz, çocuğunuzu ölüme götürmüyoruz. Biz diyoruz ki (Çocuğunuzu okula gönderin, para verelim. Okuyup vali olsun, bakan olsun.)" diye seslendi.

Yavuz, Korkut Kaymakamı Aldulgani Mağ ve kurum amirleri ile Tandoğan, Kaplı, Güneyik, Konakdüzü ve Oğulbalı köylerini ziyaret etti.

Tandoğan köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Yavuz, devletin ailelere yaptığı doğum ve çocuk yardımı gibi desteklere değindi.

Vali Yavuz, devletin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu vurguladı. "Biz bu sorunu çözmek için inanılmaz fedakarlıkta bulunduk. Devlet olarak her türlü yol ve yöntemi denedik. Çözüm süreci, barış süreci, bütün bu süreçleri işledik." diyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Ama sonuçta ne oldu? Bunlar dağları, taşları şehirleri bombalarla doldurdular. Çocukları dağlara götürdüler, haraç topladılar. Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde haraç toplamadıkları bir tane esnaf yoktur. Varto'da 100 gün, Bulanık ve Malazgirt'e 90 gün kepenk kapattırdılar. Adam alışveriş yapacak, bal satamıyor. Esnaf çekini, senedini ödeyemiyor. Biz ne diyoruz. Size biz diyoruz ki 'Kimse kimseyi korkutmasın, kimse kimseyi rahatsız etmesin.' Bu ülkede kardeşçe yaşayalım. Biz sizin çocuğunuzu dağa götürmüyoruz, çocuğunuzu ölüme götürmüyoruz. Biz diyoruz ki, (Çocuğunuzu okula gönderin para verelim.' Okuyup sizin çocuğunuz vali olsun, bakan olsun.)"

- "Çocukları diri diri yakmak istediler"

"Terör örgütünün derdinin Kürtler olmadığını" söyleyen Yavuz, Bulanık ilçesinde yaşanan bazı olaylara işaret etti.

Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bulanık İmam Hatip Lisesindeki çocukları diri diri yakmak istediler. Peki Bulanık'taki çocuklar Kürt değil miydi? Neden İmam Hatip Lisesi'ni yakıyorlar? Çünkü orada Allah'ın kelamı okunuyor. Bunların Allah kelamıyla sorunu var. Bunlar Allahsız, kitapsız. Bunların hizmet ettiği bir yer var, Avrupa. İsviçre'de posterde Cumhurbaşkanımızın kafasına silah dayıyorlar. Size göre Cumhurbaşkanımızın mı kafasına silah dayıyorlar, yoksa Türkiye'nin mi? Şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin kafasına silah dayıyorlar. Neden Cumhurbaşkanımızı sevmiyorlar? Çünkü 'ümmet' diyor, 'Müslüman' diyor, 'hak, hukuk' diyor."

- "Ya devlete teslim olacaklar ya da gerekeni yapacağız"

Yavuz, Türkiye'nin tekrar dirilişe geçtiğini, her geçen gün daha çok güçlendiğini, kendi helikopterini, silahını ve mühimmatını ürettiğini anımsattı.

Türkiye'nin bilim ve teknolojide ileri gittiğini vurgulayan Yavuz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Baktılar ki yeniden Osmanlı doğuyor, 'Ne yapalım?' dediler, 'Tepelerine çullanalım' dediler. Bu zalimlere bir daha böyle bir fırsat verilmeyecek. Hangi deliğe girerlerse girsinler o deliklerinde onları bulacağız. Ya gelip devlete teslim olacaklar ya da bunları o deliklerde bulduğumuz gibi gerekeni yapacağız. Bunların karşısında dimdik durun, endişe etmeyin. Biz yanınızdayız. Biz konuşan Türkiye istiyoruz. Herkes fikrini söylesin ama fikrini söylerken silah yok, dövmek yok. Demokrasilerde bunlar kabul edilmez."