29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz"

"Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz" - Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz: - "Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz.

23.03.2017 - 00:56
Milletimizin birliğine, beraberliğine kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz ve şehit kanıyla sulanmış olan ay yıldızlı al bayrağımızın gönderden indirilmesine izin vermeyeceğiz" - "Milletimizin bağrından çıkmış milli bir hareketin mensupları olarak milletimize efelik yapmayız. Milletimiz ve hareketimizin mensuplarını, ülküdaşlarımızı sırtımızda taşımayı, başımızın üzerinde taç olarak taşımayı şeref olarak kabul ederiz" - "Şehitlerimiz, birilerinin çeşitli adreslerde bulunduktan sonra hareketin içerisine gelip bir milletvekili olması sonrasında genel başkan olsunlar diye şehit olmadılar. Bu tiplere de asla izin vermeyeceğimiz"

IĞDIR (AA) - Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, terör örgütlerine tepki göstererek, "Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz. Milletimizin birliğine, beraberliğine kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz ve şehit kanıyla sulanmış olan ay yıldızlı al bayrağımızın gönderden indirilmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Kılavuz, Iğdır Ülkü Ocakları Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen Nevruz Bayramı programında, vatandaşların bayramını kutladı.

Allah'tan bu bayram vesilesiyle ülkeyi, milleti ve devleti huzur, güzel günler ve mutlu yarınlara eriştirmesini dileyen Kılavuz, birinci önceliklerinin vatanın bölünmezliği olduğunu anlattı.

Türkiye'nin terör örgütlerince alan olarak seçildiğini vurgulayan Kılavuz, şöyle devam etti:

"Cirit atıyorlar, PKK'sı, IŞİD'i, FETÖ'sü, PYD'si, DHKP-C'si, TİKKO'su hepsi. Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz. Milletimizin birliğine, beraberliğine kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz ve şehit kanıyla sulanmış olan ay yıldızlı al bayrağımızın gönderden indirilmesine izin vermeyeceğiz. Daha önce memleketimizin bize ihtiyacı varsa, memleket darda ise milletin bize ihtiyacı varsa elimize silahımızı alırız, gerekirse savaşırız dedim. Askerimize, polisimize, devletimize güveniyoruz. Ama bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, bayrağımız, devletimiz, milletimiz için üzerimize ne düşerse canla baş üstüne. Bu konuda her zaman gerekeni yapmaktan asla geri durmayacağımızı yine ifade ediyorum."

- "Milletimize efelik yapmayız"

Kılavuz, hakkında basında bazı yazılar yer aldığına dikkati çekerek, "Diyorlar ki referandumda 'hayır' verecekleri tehdit etti. Türk milletini, ülkücü hareketi tehdit edecek anasının karnından doğdu mu veya bu yeryüzüne geldi mi? Milletimizin bağrından çıkmış milli bir hareketin mensupları olarak milletimize efelik yapmayız. Milletimiz ve hareketimizin mensuplarını, ülküdaşlarımızı sırtımızda taşımayı, başımızın üzerinde taç olarak taşımayı şeref olarak kabul ederiz." şeklindeki değerlendirmelerde bulundu.

Üniversiteli gençlere de seslenen Kılavuz, "Siz bu memleketin, bu milletin yarınlarısınız. Dolayısıyla eğitim hayatınızı en iyi şekilde, başarıyla tamamlamak zorundasınız, çünkü ülkücü başarılı olmak zorundadır." şeklinde konuştu.

- "Herkes aklını başına alsın ve kendini tartmayı iyi bilsin"

Kılavuz, ülkenin yarınlarına, devlet yönetimine gençlerin talip olması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Milletimizin hizmetkarlığına gençlerin talip olması gerekir. Davamızın da yarınlardaki yöneticileri şüphesiz sizlersiniz. Ya değilse bu dava adına baktığınızda, bir alın teri, mazisi, hizmeti olmayan birileri ortaya çıkar ve utanmazca pişkin şekilde dava adına kendisine bir takım medet ummaya çalışır. Bunlara izin veremeyiz, bu dava adına binlerce şehit verdik, binlerce gazimiz var, binlerce mağdurumuz, mahkumumuz var. Şehitlerimiz, birilerinin çeşitli adreslerde bulunduktan sonra hareketin içerisine gelip bir milletvekili olması sonrasında genel başkan olsunlar diye şehit olmadılar. Bu tiplere de asla izin vermeyeceğimiz. Bunu serhat şehrimiz, Türklüğün buram buram koktuğu, güzel vatanımızın bu noktası olan Iğdır'da haykırıyoruz. Herkes aklını başına alsın ve kendini tartmayı iyi bilsin."

Olcay Kılavuz'un konuşmasının ardından sahnede örs üzerinde demir dövüldü.

Program, halk oyunları ekiplerinin Kafkas dansı gösterileri ve şarkıcı Ali Kınık'ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.