28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

BÜ'de "Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu" konferansı

BÜ'de "Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu" konferansı - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.

19.03.2018 - 17:21
Dr. Karaman: - "Allah Çanakkale gibi savaşları ve 15 Temmuz'u bir daha bu millete yaşatmasın"

BİNGÖL (AA) - Bingöl Üniversitesince (BÜ) "Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu" konulu konferans düzenlendi.

Recep Tayip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çanakkale'de, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında, ülke sınırları içerisinde terörle mücadelede şehit olan vatandaşlara ve güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Zaferi'nin önemine değinen Prof. Dr. Karaman, "Ne Mehmet Akif Ersoy klişe sözlerle geçiştirilebilecek bir kişi ne de Çanakkale Zaferi birkaç törenle kutlanarak geçiştirilecek bir zafer ve savaştır. Allah Çanakkale gibi savaşları ve 15 Temmuz'u bir daha bu millete yaşatmasın." dedi.

Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Zaferi'nin üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığınca her açıdan incelenerek gençlere ifade edilmesi önerisinde bulunan Karaman, şunları kaydetti:

"Yeni nesil maalesef Mehmet Akif Ersoy'u yeterince tanımıyor. Öğrencilerimiz Mehmet Akif'i yakından tanımalıdır. Çünkü, Mehmet Akif Ersoy memleketin meselelerini dert edinmiş, memleketin sıkıntılardan kurtulması için kafa yormuş, batıdan doğuya, Arap coğrafyasına kadar bütün coğrafyayı gezmiş, sadece milleti ve vatanı için uğraşmıştır. Aynı zamanda, sözüyle, yaşayışıyla adam gibi adamdı. Gençlerimiz, Mehmet Akif'i kendilerine sadece fikirleriyle değil, yaşam tarzıyla da rehber almalıdır."

Konferansa, Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile öğrenciler katıldı.