29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Burdur Gölü kıyısında yamaç paraşütü keyfi

Burdur Gölü kıyısında yamaç paraşütü keyfi - Çeşitli illerden gelen 22 sporcu, Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması heyecanı yaşadı BURDUR (AA) - Burdur Gölü kıyısında düzenlenen Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması, 22 sporcunun katılımıyla başladı.

7.07.2018 - 14:52

Ankara, Burdur, Sakarya, Uşak, Eskişehir, Bursa, Konya ve Mersin'den 22 profesyonel sporcu, Burdur Gölü'nün sularının azalmasına dikkati çekmek için bir araya geldi.

Sporcular, yaklaşık 400 metre yükseklikteki Avşar Tepesi'nden göle karşı yeşilliklerin arasından süzülerek Halk Plajı'ndaki hedefe iniş yapmaya çalıştı. Yarışmada sporcular, göl manzaralı uçuşun keyfini yaşadı.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Bahri Kılıçaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur'daki yamaç paraşütü alanının Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın minyatürü olduğunu söyledi.

Burdur Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Muhammed Erşen de yarışmanın iki gün süreceğini, pistin tanıtımını ve Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek için sporcuları Burdur'a çağırdıklarını kaydetti.

Bursa'dan gelen, yarışmanın tek kadın sporcusu Elif Güleryüz de manzaranın çok güzel olduğunu belirterek, "Gölün kenarında bir pist ve çok güzel. Herkesi buraya beklerim." dedi.