20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Burdur'da Nevruz Bayramı kutlamaları

Burdur'da Nevruz Bayramı kutlamaları - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) etkinlik düzenlendi BURDUR (AA) - Burdur'da, Nevruz Bayramı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) etkinlik düzenlendi.

21.03.2017 - 19:14

İstiklal yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe katılan Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi sakinleri, müzik eşliğinde öğrencilerle vakit geçirdi.

Vali Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, nevruzun Türkler için Orta Asya'da yaşadıkları dönemden bu zamana kadar önemli bir gün olduğunu belirtti.

Her kültürün özellikleri, bayramları, eğlenceleri ve önemli günleri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bizim için de nevruz günü bu şekilde somut olmayan bir kültür mirasıdır ama biz bunu zaman zaman unutmuşuz ve bazen kültürümüzden uzaklaşmışız. Ne var ki başkaları tarafından kullanılmaya başlanmış ve istismar edilmiştir. Bilin ki nevruz kültürü bugün Orta Asya'da, Türk Cumhuriyetlerinde görüyorsunuz daha büyük etkinliklerle kutlanıyor. Bizim kendi kültürümüzü bilmemiz gerekiyor. Bizim atalarımızdan gelen kültürümüzü korumamız gerekiyor. O yüzden bugünler bizleri bir araya getiren, bizleri kaynaştıran günlerdir ve önemi büyüktür." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da bahara ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Nevruzun binlerce yıllık gelenek olarak varlığını sürdürdüğünü dile getiren Korkmaz, "Bizi biz eden, bizi ortak değerler etrafında birleştiren önemli kültürel değerlerimizden birisidir. Tarih köklerimizle buluşarak varlığımızı ve gücümüzü artıran her türlü kültürel değere sahip çıkmamız çok önemli. Bizi bir arada tutan, birbirimizi şartsız sevmemizin önemini anlatan bugün de burada bulunmamızın çok anlamlı olduğunu vurguluyor ve Nevruz Bayramımızı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise kışın mahmurluğundan uyanıldığını kaydetti.

MAKÜ'nün Burdur'un göz bebeği olduğunu dile getiren Özçelik, "Üniversitemiz, Mehmet Akif Ersoy'un adını layıkıyla taşıyor. Üniversitemizi daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Bilimsel, nitelik ve nicelik olarak büyütmeye devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Vali Yılmaz ve diğer yetkililer, daha sonra örste demir dövüp, nevruz ateşinden atladı.

Öğrenciler, müzik eşliğinde etkinliğe katılan huzurevi sakinleriyle eğlenceli dakikalar geçirdi.