29 Mart 2024 Cuma / 19 Ramazan 1445

"ByLock" kullanıcısı eski öğretmene hapis cezası

"ByLock" kullanıcısı eski öğretmene hapis cezası - Ağrı'da FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan eski öğretmene 10 yıl 6 ay hapis cezası verildiAĞRI (AA) - Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan eski öğretmen 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

21.11.2017 - 15:00

Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı, örgütün faaliyetlerine katıldığı ve örgütün finans kaynağı Bank Asya'da hesabı bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan eski öğretmen İdris Okta ile avukatı katıldı.

Okta, savunmasında hakkındaki iddiaları reddederek, ByLock kullanmadığını ileri sürdü.

Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmen olmadan önce Samsun Feza İlkokulu ile Şanlıurfa Bilge Baran İlkokulunda çalıştığını anlatan Okta, "Çalıştığım bu okullar Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı. Bank Asya'da da bu okullarda aldığım maaş sebebiyle hesap açmıştım. 2012 yılında kamuya atandım ve Ağrı'ya geldim. Beraatımı istiyorum." dedi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı ise Okta'nın, ByLock kullanıcısı olduğunu, örgüt içerisinde "Yahya" kod adıyla bilindiğini, Bank Asya'da iki ayrı hesabının bulunduğunu anlatarak, örgüte müzahir yayınlar, kitaplar ve materyaller ele geçirilen sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti davayı karara bağlayarak sanığa "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi.