19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

California'nın bölünmesi referanduma götürülmeyecek

California'nın bölünmesi referanduma götürülmeyecek - Yüksek Mahkeme, California'yı 3 yeni eyalete bölmeye yönelik tasarının kasımdaki eyalet referandumu gündemine alınmasına karşı çıktıSACRAMENTO (AA) - ABD Yüksek Mahkemesi, California'nın 3 yeni eyalete bölünmesine dair tasarının kasımda yapılacak eyalet referandumunda yer almasına izin vermedi.

19.07.2018 - 12:42

Yüksek Mahkemeden yapılan açıklamada, sivil toplum kuruluşu Planlama ve Koruma Birliğinin eyaleti 3 yeni bağımsız idari bölgeye ayırmaya yönelik teklifin referanduma götürülmesine dair yaptığı itirazın kabul edilerek, idari bölünmeye ilişkin maddenin kasım ayımda yapılacak eyalet referandumunun gündemine alınmamasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Tasarının referanduma götürülmesine izin vermenin potansiyel zararının, seçimi ertelemenin potansiyel zararından daha fazla olacağına karar verdik." ifadeleri yer aldı.

Planlama ve Koruma Birliği, eyaletin yönetim yapısını kökten değiştirecek teklifin basit bir referandum kararına bırakılamayacağını savunuyor.

Tasarı, California'nın Kuzey California, Güney California ve California olarak 3 yeni eyalete ayrılmasını öngörüyor. Kuzey California, San Francisco ve Sacramento şehirleri ile kuzeydeki kırsal yerleşimleri kapsarken, Güney California Fresno ve San Diego şehirleri ile Meksika sınırına kadar olan bölgeleri içine alıyor. California ise Los Angeles'tan Monterey'e kadar olan kıyı şeridi ile sınırlanıyor.