24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Çanakkale'de Ulusal Peynir Çalıştayı düzenlenecek

Çanakkale'de Ulusal Peynir Çalıştayı düzenlenecek - ÇTB Başkanı Üzen: - "Özellikle peynir üreticilerinin kaliteli üretim ile tüketiciye ulaşmada karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri tespit edilecek, tüketici bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar, izlenecek politikalar ve eğitim faaliyetleri değerlendirilecek"ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de 4-6 Mayıs'ta "Ulusal Peynir Çalıştayı" ve "Peynir Tadım Etkinlikleri" düzenlenecekÇanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kaya Üzen, yaptığı yazılı açıklamada, kent için çok önemli bir marka değeri olan, literatürdeki tanınırlık ve pazarlama açısından en önemli ürünlerden Ezine peynirinin hak ettiği şekilde tanıtımı için "Ulusal Peynir Çalıştayı" ve "Peynir Tadım Etkinlikleri" düzenleneceğini belirtti.

3.05.2017 - 09:54

Etkinliğin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Ticaret Borsası iş birliğiyle yapılacağını aktaran Üzen, şunları kaydetti:

"Çalıştayımız Bakanı'mız Faruk Çelik'in de teşrifleriyle yapılacak. Özellikle peynir üreticilerinin kaliteli üretim ile tüketiciye ulaşmada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tespit edilecek, tüketici bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar, izlenecek politikalar ve eğitim faaliyetleri değerlendirilecek. Ülkemizin süt üretim potansiyeli ile sütteki kalite ve hijyen sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetler de masaya yatırılacak. Çalıştay ile eş zamanlı olarak peynir tadım etkinlikleri de halk bahçesinde 81 ilden gelen sektör oyuncularının katılımıyla düzenlenecek."