18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Çankırı'da "shodo" gösterisi yapıldı

Çankırı'da "shodo" gösterisi yapıldı - Çankırı'da bir alışveriş merkezinde Japon kaligrafi sanatçısı Suzuki Mohri tarafından shodo gösterisi ve atölye çalışması gerçekleştirildi ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da bir alışveriş merkezinde shodo gösterisi ve atölye çalışması düzenlendi.

13.03.2017 - 17:50

Çankırı Belediyesi ve Türk Japon Vakfı tarafından düzenlenen gösteride ünlü Japon kaligrafi sanatçısı Suzuki Mohri izleyicilere Japon yazı sanatı olan shodo gösterisi gerçekleştirdi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, burada yaptığı konuşmada, Japon yatırımının sadece bir istihdam, bir ekonomi yatırımı olmadığını, Türk Japon kültürel işbirliğinin de temelinin atılması için müstesna bir yatırım olduğunu söyledi.

Farklı programlarla Japon işbirliğini güçlendirmeye çalıştıklarını anlatan Dinç, "Bugün bunlardan bir tanesini izleyeceğiz. Bizim bu birlikteliğimiz çok daha genişleyerek güzel ve faydalı sonuçlar doğuracak. Bizler hem yatırımların artması hem de işbirliğimizin pekişmesi noktasında üzerimize düşeni yaparken, aynı ölçüde, belki daha fazlasıyla aynı karşılığı görüyoruz ve bundan çok mutluyuz, kendilerine teşekkür ederim." dedi.

Türk Japon Vakfı Temsilcisi Chika Tatsuki de Türkiye ve Japonya'nın kalben bağlı iki ülke olduğunu ve bu duyguyu insanlara göstermek için çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, kaligrafi sanatçısı Suzuki Mohri, Japon yazı sanatı (kaligrafi) olan shodo gösterisini gerçekleştirdi. Mohri, 10 kilogram ağırlığında bir fırça ile yere açılan büyük bir kağıt üzerine shodo tekniği ile yazı yazdı.

Mohri, yazının "yapabileceklerinizi, bütün çabanızı gösterip daha sonrasını kadere bırakmak" anlamını taşıdığını söyleyerek, "Türkçe karşılığının ise 'tevekkül etmek' olduğunu öğrendim. Bu kelimelerle sizlerin huzur ve mutluluğunu diliyorum." diye konuştu.

Mohri, gösterinin ardından katılımcılarla atölye çalışması yaptı.