28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Çankırı'da "Yurt Kardeşliği" buluşması

Çankırı'da "Yurt Kardeşliği" buluşması - Çocuk evlerinde kalan öğrenciler, daha önce yetiştirme yurdunda kalan, bugün meslek sahibi olmuş büyükleriyle bir araya gelerek hikayelerini dinleme fırsatı bulduÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezince, çocuk evlerinde kalan öğrencilerle yetiştirme yurtlarında büyüyen ve meslek sahibi olan kişiler buluşturuldu.

9.12.2017 - 15:36

Kentteki bir restoranda düzenlenen "Yurt Kardeşliği" etkinliğinde, geçmişte yetiştirme yurtlarında kalmış, bugün meslek sahibi olan kişiler, çocuk evlerinde kalan çocuklara hikayelerini anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 1990 yılında bir yetiştirme yurdunda öğretmenlik yaparak bu camiayı öğrendiğini söyledi.

Eğitimin yanında iyi bir insan olmanın önemine değinen Yıldırım, "Elbetteki üniversite okumak her şey değil. Önemli olan iyi insan, güzel bir insan olmak. Biz buna inanıyoruz ama eğitimsiz de olmaz. Bakış açımızı değiştirip bunun kader çizgimiz olduğuna inanacağız, kendimizle barışık olacağız." dedi.

Çocuk evlerinde kalanların ileride daha güçlü bir aile oluşturacağına inandığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Siz bugün kendi üzerinize düşeni yapacak. Çocuklarımızın çocuklarına anne babalar olarak sizlerin bakmasını, sizlerin eğitmesini istiyoruz. O nasıl olacak? Bugün vereceğiniz kararla olacak. 'Ben yaparım, ben bu işi başarırım' diyeceksiniz. Bizler de ne yapmamız gerekiyorsa sonuna kadar yapacağız ama sizler üzerinize düşeni yapacaksınız."

Konuşmanın ardından geçmişte yetiştirme yurdunda kalan Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Sekreteri Turgut Özkan, Çankırı Karatekin Üniversitesi İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Hüseyin Durmaz, Yapraklı İlçe Tapu Müdürü Selman Gökçe, Ankara Müftü Yardımcısı Ali Gülden, Ankara Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Şaban Kaymak ile diğer katılımcılar, başarı hikayelerini çocuklarla paylaştı.