25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çankırılı çiftçilere indirimli alışveriş imkanı

Çankırılı çiftçilere indirimli alışveriş imkanı - Çankırı Ziraat Odası ile kentteki bir akaryakıt firması, banka ve yem firması arasında çiftçilere indirim sağlanması için protokol imzalandı - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Gamzeli: - "Çiftçimizin en fazla ilgilendiği fiyat değişimlerinin başında motorin fiyatları gelmektedir.

15.03.2017 - 15:50
Çünkü motorin fiyatlarındaki değişimden çiftçimiz doğrudan etkilenmektedir"

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili Nejat Gamzeli, "Çiftçimizin en fazla ilgilendiği fiyat değişimlerinin başında motorin fiyatları gelmektedir. Çünkü motorin fiyatlarındaki değişimden çiftçimiz doğrudan etkilenmektedir" dedi.

Çankırı Ziraat Odası ile kentteki bir akaryakıt firması, banka ve yem firması arasında çiftçilere indirim sağlanması için protokol imzalandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, kentteki bir otelde düzenlenen protokol töreninde, çiftçiler için projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Üretici için en önemli girdinin motorin olduğuna işaret eden Gamzeli, "Çiftçimizin en fazla ilgilendiği fiyat değişimlerinin başında motorin fiyatları gelmektedir. Çünkü motorin fiyatlarındaki değişimden çiftçimiz doğrudan etkilenmektedir. Ülkemizde birçok üründe verim ve kalite olarak bakıldığında dünya ortalamalarına yakın veya üzerindeyiz ancak girdi fiyatlarının yüksekliği, yapısal sorunlar gibi nedenlerle ürün maliyetleri artıyor, üreticilerimiz dünya fiyatları ile çoğu zaman rekabet edemiyor." ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin sorunlarına merhem olmak için yeni projeler geliştirdiklerini aktaran Gamzeli, şunları kaydetti:

"Çankırı Ziraat Odası olarak akaryakıt firması ile anlaşma yaptık. Odaya kayıtlı 2 bin 700 çiftçimiz var. Banka ile yaptığımız anlaşmaya göre talepte bulunan tüm üyelerimiz bankadan 'Verimli kart' alabilecek. Üyelerimiz akaryakıt bayisinden yüzde 11 indirimli mazot alabiliyor. Banka ile yaptığımız anlaşmaya göre indirime ek olarak üyelerimiz, bu kart ile mazot da alabilecek, bedelini 6 ay sonra ödeyebilecek. Ayrıca bayi, çiftçimize yüzde 6 indirim yapacak. Üyelerimiz anlaşma yaptığımız yem firmasından da aynı kartı sıfır komisyonla kullanabilecek. Burada da ödeme 6 ay sonra yapılabilecek."

Konuşmanın ardından taraflar arasında protokol imzalandı.