29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Çaykur Rizespor ligi düşünüyor

Çaykur Rizespor ligi düşünüyor - Kulüp basın sözcüsü Mete: "Türkiye Kupası'nı önemsiyoruz ancak ligdeki konumumuz işimizi zorlaştırıyor"RİZE (AA) - Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında yarın deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un basın sözcüsü Saffet Mete, kupayı önemsediklerini ancak ligde bulundukları konum itibarıyla iki kulvarda ilerlemenin güç olduğunu söyledi.

27.02.2017 - 14:54

Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nın Avrupa'ya giden en kısa yol olduğunu belirtti.

Kupaya, Avrupa'ya gidebilme heyecanı ile başladıklarını ancak ligde üst üste gelen puan kayıplarının ardından küme düşme potasına gerilediklerini vurgulayan Mete, "Bu nedenle işimiz bir hayli zorlaştı ancak kupada da çeyrek finale kadar gelip işimizi yarım bırakmak istemiyoruz. Ligdeki puan durumumuz ise iç açıcı değil. Her şeyi dikkatlice yorumluyoruz. Türkiye Kupası'nı önemsiyoruz ancak ligdeki konumumuz işimizi zorlaştırıyor. Bu bilinçle Kasımpaşa maçına çıkacağız." dedi.

Kasımpaşa'nın önemli bir takım olduğunu kaydeden Mete, "Rakibimiz ligde rahat konumda, bu nedenle kupaya çok daha farklı çıkacaklardır. Biz ise kupa maçının ardından ligde Beşiktaş ile çok zor bir maça çıkacağız. Kasımpaşa maçında alacağımız avantajlı skor, lig için bize aynı zamanda moral olacaktır." diye konuştu.

Mete, Kasımpaşa karşısında kırmızı kart cezalısı Ahmet İlhan Özek ve sakatlıkları bulunan Mehmet Akyüz ile Süleyman Koç'un görev alamayacağını sözlerine ekledi.

Çaykur Rizespor ile Kasımpaşa arasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılacak maç saat 20.00'de başlayacak.