19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

ÇEDAŞ'tan 20 bin kilometrelik hatta bakım

ÇEDAŞ'tan 20 bin kilometrelik hatta bakım - Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.

29.03.2017 - 13:37
Ş tarafından, Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 20 bin kilometrelik enerji hattında bakım ve onarım çalışması yürütülecek - ÇEDAŞ Genel Müdürü Akboğa: - "Bölgemizdeki 40 bin kilometre enerji nakil hattının yarısıyla 3 bin adet elektrik direğinin bakım işlemini yapacağız"

SİVAS (AA) - Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından, şirketin sorumluluk alanında bulunan 20 bin kilometrelik enerji hattında bakım ve onarım çalışması yürütülecek.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, kış mevsiminde devreye alınan Acil Eylem Planı ile hizmet bölgesi Sivas, Tokat ve Yozgat’ta tüketicilerine kaliteli ve kesintisiz enerjiyi sunmayı hedefleyen ÇEDAŞ, 2017 bakım ve onarım programını hazırlayarak çalışmalarına başladı.

ÇEDAŞ, bu yıl içinde 52 bin kilometrekare alana sahip hizmet bölgesindeki 40 ilçe, 55 belde ve 3 bin 208 köyde, toplam uzunluğu 20 bin kilometre olan enerji nakil hattında bakım ve onarım çalışması gerçekleştirecek. Çalışmalar kapsamında 20 bin yeni armatürün montaj işleminin yanı sıra şehir merkezi ve kırsalda ekonomik ömrünü tamamlamış 400 trafo A sınıfı trafoyla değiştirilecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, müşterilerinin enerji temini noktasında sorunsuz bir yıl geçirmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Akboğa, "Geçtiğimiz yıllarda arıza ve ihbarlar doğrultusunda oluşturduğumuz bakım planını 2017 yılı içinde tamamlayarak, bölgemizdeki elektrik arıza ve kesintilerini minimize edeceğiz. Çalışmalarımız kapsamında bölgemizdeki 40 bin kilometre enerji nakil hattının yarısıyla 3 bin adet elektrik direğinin bakım işlemini yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Her sokak aydınlık" projesi kapsamında aydınlatma çalışmalarını yıl boyunca sürdüreceklerini vurgulayan Akboğa, şunları kaydetti:

"Muhtarlarımızla koordineli bir şekilde sürdürdüğümüz projemiz kapsamında bakım ekiplerimiz sahada taramalara başladı. Ekiplerimiz arızalı sigorta ve lambaları değiştiriyor. Ayrıca yıl içinde 20 bin yeni armatür montajı yaparak aydınlık bir ÇEDAŞ bölgesi oluşturacağız.

Ekiplerimiz 14 bölgede aktif olarak sahada görev yapıyor. Vatandaşların enerji temini noktasında yaşadığı sorunlar ve gördüğü aksaklıkları 0 552 186 0 186 numaralı WhatsApp ihbar hattından bildirmeleri halinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra talepler bakım programına dahil edilecek."

- "Saatler süren arızalar tarihe karışacak"

Akboğa, SCADA sistemiyle entegre şekilde çalışacak trafo merkezleri ve elektrik direklerinin yeri, en son bakım tarihleri, gücü, abonelerin kullandıkları anlık güçler gibi verilerin güncel olarak izlenebileceği Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) projesi ile ilgili olarak da "Çalışmalarımıza hız verdik. Orta gerilim hatlarımızla ilgili verileri CBS'ye işledik. Projenin tamamlanmasıyla alınan veriler SCADA Sistemi ve Çağrı Merkezimize entegre edilecek. Böylelikle saatler süren arızalar artık tarihe karışacak." ifadesini kullandı.