29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Çeltiğin başkentinde 41 çeşit pilav yapıldı

Çeltiğin başkentinde 41 çeşit pilav yapıldı - Edirne'de düzenlenen Çeltik Tarla Günü etkinliğinde konuklara 41 pilav çeşidi ikram edildi EDİRNE (AA) - Çeltik üretiminin yarısından fazlasını karşılayan Edirne'de düzenlenen Çeltik Tarla Günü etkinliğinde pirinçten yapılan 41 farklı pilav ikram edildi.

4.09.2018 - 17:16

Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada Edirne'nin çeltik üretiminde dünyada önemli bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de çeltik üretiminin yarıya yakınını Edirne'nin tek başına yaptığının altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu da Edirne'nin tarım ve hayvancılık ve özellikle çeltik konusunda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda enstitümüz 30'un üzerinde çeltik tohumu geliştirerek katkı sağladı. 1997 yılında Osmancık çeltik çeşidini ıslah ederek bu çeşidin bir dünya markası haline gelmesini sağlayan Edirne'deki enstitüdür. Bu örnek enstitünün Türkiye'deki çeltik üretimine verdiği katkıyı açıkça gösteriyor."

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu da çeltik tarımı ve yeni çeltik çeşitlerini anlattı.

Türkülerin seslendirildiği etkinlikte programa katkı sunanlara Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından plaket verildi.

- 41 çeşit pilav

Daha sonra konuklara aralarında siyah, salçalı, ıspanaklı, çilekli, kaysılı, maydanozlu, naneli, mantarlı, ton balıklı, havuçlu, tavuklu, nohutlu, kadayıflı, fıstıklı, yeşil elmalı, kuru erikli olan pilav ikram edildi.

Standları gezen Vali Özdemir de siyah pirinçten yapılan pilavın tadına baktı.

Pilavları yapan aşçı Erdem Tavukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pirincin Edirne'nin önemli değerlerinden olduğunu söyledi.

Etkinliğe özgü 41 çeşit pilav yaptığını anlatan Tavukçu, tadanların beğenisinin hoşuna gittiğini söyledi.