25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"Çemberimde Gül Oya" sergisi Bingöl'de

"Çemberimde Gül Oya" sergisi Bingöl'de - Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce düzenlenen sergide, 81 ilden el işleri, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemeler izlenime sunulduBİNGÖL (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Bingöl'de açıldı.

20.03.2017 - 17:01

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonunda izlenime sunuldu.

Serginin açılışı, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Kasım Barman tarafından yapıldı.

Koordinatörü Yunus Küçüköner, serginin illerin kültür tanıtımlarını amaçlayan bir proje olduğunu söyledi.

Serginin bugüne kadar 60 ilde açıldığını belirten Küçüköner, "Sergi illerin kültür tanıtımlarını amaçlayan bir projedir. Sergide, yemek tarifleri, el işleri, maniler, şiirler ile illerdeki özel mekanların resimleri yer alıyor." dedi.