25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cemil Meriç'in doğduğu evde resim sergisi

Cemil Meriç'in doğduğu evde resim sergisi - Reyhanlı'daki evde açılan sergide öğrencilerin yağlı boya, kara kalem, atık çalışması eserleri yer alıyor HATAY (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, sanat günleri kapsamında Cemil Meriç'in doğduğu evde karma resim sergisi açıldı.

15.05.2017 - 13:46

Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi ve Yahya Turan Fen Lisesi öğrencilerinin yağlı boya, kara kalem ve atık çalışması eserleri, ilçede restorasyon çalışmalarının ardından kültür evine dönüştürülen yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğdu evde sergileniyor.

Öğrenciler tarafından 5 ayda hazırlanan sergide, 100 eser yer alıyor.

Serginin açılışına Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Cemil Tünek, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül ve çok sayıda davetli katıldı.

Öğrenciler, ziyaretçilere yaptıkları eserler hakkında bilgi verdi.

Yahya Turan Fen Lisesi öğrencisi Gizem Yılmaz, resim sergisiyle Cemil Meriç'i anmak istediklerini söyledi.

Sanat günleri kapsamında, yaklaşık 5 aydır bu sergi için çalıştıklarını anlatan Yılmaz, "Yoğun çalışmalarımız sonucunda toplamda 100 eseri hayata geçirdik. Yağlı boya, kara kalem ve atık çalışmasından oluşan eserlerimizi, bizim için çok önemli olan büyük usta Cemil Meriç'in doğduğu evde gerçekleştirdiğimiz için ayrıca mutluyuz." dedi.

Sergi sırasında Cemil Meriç'in evini gezme imkanları olduğunu belirten Yılmaz, "Böylesine büyük bir eğitimci, yazar ve düşünürün doğduğu evin ilçemizde olması ve onun doğduğu evde bu sergiyi yapmış olmak hem bizleri hem de ziyaretçileri çok mutlu etti." diye konuştu.

Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi Neşe Kılıf da, Cemil Meriç'in hatıralarına sahip çıkma adına resim sergisinin evinde düzenlendiğini söyledi.

Meriç'in eserlerinden faydalandıklarını aktaran Kılıf, "İki okul arkadaşlarımızla birlikte güzel bir çalışma yaptık. Sergimizi ustamızın evinde yaparak onu anmak istedik. Hatıralarına her zaman sahip çıkacağız. Sergimizdeki eserlerin hepsi birbirinden kıymetli ve değerli." diye konuştu.

Öğrencilerden oluşan müzik grubu da ziyaretçilere dinleti sundu.

Resim sergisine gelen öğrenci ve vatandaşlara, kültür evinde, Cemil Meriç'in kendi sesinden hayat öyküsü üç boyutlu animasyon ile aktarılıyor. Burada Cemil Meriç'e ait fotoğraflar ve kitaplar da yer alıyor.

Sergi 3 gün açık kalacak.