29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Çerkezköy'e yeni fabrika

Çerkezköy'e yeni fabrika - ABD merkezli A.

11.10.2017 - 17:33
Schulman'ın Çerkezköy'e kurduğu fabrika törenle açıldı - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik: - "Çok uluslu şirketler Türkiye'yi yatırım için olduğu kadar bölgesel operasyon merkezi olarak da konumluyor. Ülkemiz teknoloji üretimi konusunda da gelişim göstermektedir"

TEKİRDAĞ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, çok uluslu şirketlerin Türkiye'yi yatırım için olduğu kadar bölgesel operasyon merkezi olarak da konumladığını belirterek, "Ülkemiz teknoloji üretimi konusunda da gelişim göstermektedir." dedi.

Yüksek performanslı plastik kompaund, kompozit ve polimer üreticisi ABD merkezli A. Schulman'nın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu fabrika, törenle açıldı.

Yıllık 17 bin 500 ton üretim kapasitesine sahip tesis, Türkiye olmak üzere, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine hizmet verecek.

Açılış töreninde konuşan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, çok uluslu şirketlerin dünya barışına ve huzuruna büyük katkılar sağladığını, karar vericileri, emekçileri bir araya getirerek hayırlı amaçlara hizmet ettiklerini söyledi.

Çelik, A. Schulman'ın Türkiye’de üretime başlıyor olmasının son derece memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirterek, "Türkiye AB ile imzalamış olduğu Gümrük Birliği Anlaşması nedeniyle bölgenin önemli bir ticaret merkezidir. Ülkemiz hem ulusal hem uluslararası girişimciler için son derece önemli bir potansiyel sağlamaktadır. Çok uluslu şirketler Türkiye’yi yatırım için olduğu kadar bölgesel operasyon merkezi olarak da konumluyor. Ülkemiz teknoloji üretimi konusunda da gelişim göstermektedir." dedi.

Türkiye'nin teknoloji üretimi konusunda kuluçka merkezi haline geldiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Ülkemizi bu konuda kuluçka merkezi olarak konumluyoruz. Ülkemizde belgelendirilmiş Ar-Ge merkezi sayımız yıl sonu itibarıyla tasarım merkezleri ile birlikte bini bulacaktır. Aynı şekilde teknoparklardaki uluslararası birliktelikler bizleri umutlandırmaktadır. Potansiyeline bakıldığında Türkiye'nin bölgesel kuluçka merkezi haline gelmesinin önünde engel kalmamıştır."

A. Schulman Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğru ve Afrika’dan (EMEA) Sorumlu Genel Müdürü Heinrich Lingnau da açılışını yaptıkları fabrikayla bölgedeki tüm müşterilerine yepyeni bir platformda daha etkin bir hizmet sunacaklarını belirterek, "Bu tesisimiz bölgedeki müşterilerimize daha etkin hizmet vermek üzere oluşturulmuş yeni bir platformdur. Türkiye bölge ticareti için ana geçiş noktası haline gelmiştir. Bu da bize hızla büyüyen pazardaki payımızı arttırmamıza ve daha güçlü olmamıza olanak sağlayacaktır." diye konuştu.

A. Schulman Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Kurt ise satıştaki hızlı ve karlı büyümenin ardından, şimdi yeni bir başarıya daha imza attıklarını dile getirerek, "Türkiye'deki stratejik yatırımımızla gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut da A. Schulman ile ajans olarak 2015 yılından bu yana geçen süreçte yakın çalıştıklarını aktararak şöyle devam etti:

"İthalatın yoğun olduğu bir sektörde böyle bir yatırımın ülkemize gelmesinden dolayı mutluyuz. Ülkemizin istihdamına, üretim kapasitesine ve ihracat gücüne katkı sağlayacak olmasından ötürü bu yatırımı önemli buluyoruz. Amacımız sadece yatırım değeri olarak değil aynı zamanda kritik sektörlerin değer zincirlerinde ülkemizin daha iyi konumlandırılması anlamında da katkı sağlayacak yatırımları ülkemize kazandırmak. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Açılış törenine, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Çerkezköy Organze Sanayi Bölgesi Başkanı Eyüp Sözdinler, iş ortakları, protokol temsilcileri ve çalışanlar katıldı.