28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Çevre temizliğine dikkati çekmek için yürüdüler

- Elazığ Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli, yaptıkları yürüyüşün ardından sokaklarda çöp topladı ELAZIĞ (AA) - Elazığ Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli, çevre temizliğine dikkati çekmek için yürüyüş düzenledi.

11.06.2019 - 13:24

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan personel, Elazığ Öğretmenevi'ne kadar yürüdü.

Çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılanlar, ellerinde çöp poşetleriyle, sokaklara atılan sigara izmariti, kağıt parçaları ve pet şişeleri topladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, yaptığı açıklamada, herkesin çevreye duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Ülkede çevrenin korunması konusunda güzel projelerin hayata geçirildiğini anlatan Pirinççi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin önemine değindi.

Bu kapsamda "Sıfır Atık Mavi Projesi"nin de başlatıldığını belirten Pirinççi, suların, çevrenin temiz tutulup atıkların toplanması için yürütülen çalışmaların aralıksız süreceğini kaydetti.

Elazığ Belediye Başkan Vekili Aydın Kara da doğal kaynakların özenli ve dikkatli kullanımının önemini vurguladı.

Yürüyüşe katılanlar, etkinlik sonunda vatandaşlara çiçek dağıttı.


Muhabir : Suat ÖZTÜRK
Yayınlayan : Esra Altınmakas