20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Beştepe'deki toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür eden Cumhurbaşkanı'nın bugün bunu bir referandum malzemesine çevirmiş olmasını üzüntüyle karşılıyoruz" MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıya "devlet adamlığının bir gereği olarak" katıldığını belirterek, "Beştepe'deki toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür eden Cumhurbaşkanı'nın bugün bunu bir referandum malzemesine çevirmiş olmasını üzüntüyle karşılıyoruz.

26.03.2017 - 15:36
" dedi.

Partisinin Şehzadeler ilçe teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel, halk oylaması sürecinde 'hayır' için kampanya yürütenlerin engellemelerle karşılaştığını savunarak kendisinin milletvekilliği dokunulmazlığı sayesinde çalışma yapabildiğini bildirdi.

Bu süreçte 'evet' destekçisi siyasetçilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren açıklamalarda bulunduğunu vurgulayan Özel, "Bunlar bizi üzüyor ama şunu söyleyelim, madem ki bunlar bunu yapıyorlar bilin ki doğru yoldayız, bilin ki bu panikleri, infialleri, stresleri kaybediyor oluşlarından." ifadesini kullandı.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerini eleştirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Beştepe’deki toplantıya CHP liderinin gidişiyle ilgili küçümseyici ve küçük düşürücü 'kuzu kuzu geldiniz' gibi tabirler kullanılıyor. Kılıçdaroğlu o toplantıya katılarak devlet adamlığının gereğini yaptı. Bugün geldiğimiz noktada Beştepe'deki toplantıda 15 Temmuz gecesi en önemli reaksiyonu veren CHP'ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı'nın bugün bunu bir referandum malzemesine çevirmiş olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Kendisine verilecek çok cevap var ama vatanımız, milletimiz, 15 Temmuz’un şehitleri bu üslubu hak etmiyorlar. O yüzden biz gittiğimiz yerin milletin kucaklaşma umudu olduğunu ama bu tip yaklaşımların da milletin vicdanından geri sekeceğini söyleyelim."