28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

CHP heyeti Ardahan'da

CHP heyeti Ardahan'da ARDAHAN (AA) - CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, CHP Ardahan İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerden 16 Nisan'da "hayır" oyu verilmesini istedi.

14.03.2017 - 16:39

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, ziyarette yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak referandumdan "hayır" çıkacağına inandıklarını söyledi.

Referandumdan "Evet" sonucunun çıkması halinde 16 Nisan'da cumhuriyetin ve rejimin değişeceğini ileri süren Sağlar, "Bu Anayasa reformu dedikleri, aslında bütün yetkileri demokratik yaşamı, devrimi, Atatürk'ün kurmuş olduğu devrimleri, aydınlanma sürecini bir kenara atıp tek adama her şeyi verecek bir yapı çıkarılıyor. Bunların hepsini yan yana koyduğunuzda referandumda 'hayır' demenin gereği ortaya çıkıyor. Referandumda 'hayır' dersek biz gelecek kuşaklarımızı kurtarmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Bir partilinin, "Neden biz iktidar olmuyoruz?" sorusuna Sağlar, "Biz doğru söyleyen, kimlik üzerinde hareket etmeyen, ideolojik anlamda demokrasiyi tam savunan bir partiyiz." yanıtını verdi.

Sağlar'a, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş'in yanı sıra bazı partililer de eşlik etti.