25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

CHP Kadın Kollarından Şehit ve Gazi Aileleri Derneğine ziyaret

CHP Kadın Kollarından Şehit ve Gazi Aileleri Derneğine ziyaret - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: - "Suriye'de ülke savunmasında mıyız, bunun düşünülmesi lazım.

23.02.2017 - 16:54
Biz ülkemize toprak mı katıyoruz da çocuklarımız orada şehit oluyor" - Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Teke: - "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede DEAŞ'a yönelik mücadelesini bataklığın yerinde kurutulması açısından meşru bir hak olarak görüyorum. Şehit vereceğiz, gazi de vereceğiz ama bataklığı yerinde kurutmak için vereceğiz. Suriye'de verdiğimiz mücadeleyi biz destekliyoruz"

ÇANKIRI (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Suriye'de ülke savunmasında mıyız, bunun düşünülmesi lazım. Biz ülkemize toprak mı katıyoruz da çocuklarımız orada şehit oluyor." dedi.

Köse, Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Yüksel Teke ile sohbet etti.

Gazi ve şehit yakınlarının bir çatı altında toplanması gerektiğini belirten Köse, "(Benim şehidim daha şehit, senin şehidin daha az şehit) gibi bir ifade şehitlerimize yakışmaz. Tek çatı altında toplanması hem ihtiyaçların belirlenmesi hem de taleplerin giderilmesi için önemli diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Fırat Kalkanı Harekatı'na yönelik değerlendirmede bulunan Köse, şunları kaydetti:

"Suriye'de ülke savunmasında mıyız, bunun düşünülmesi lazım. Biz ülkemize toprak mı katıyoruz da çocuklarımız orada şehit oluyor. Anadolu'dan giden bu çocuklara yazık, günah. Birçoğunun farkında bile değiliz, birçoğu medyaya bile yansımıyor. Sürekli şehit haberleri geliyor. 'El Bab son' denmişti, şimdi tekrar 'Menbiç'e gideceğiz' diye bir ifade var. Menbiç'e gitmek demek bu çocukların tekrar savaşa sokulması demek. Suriye'nin savaşını neden üstlenelim? Suriyeli genç yaşlardaki çocuklar bizim ülkemizde gayet güzel geziyor, eğleniyor. Bizim çocuklarımız onların uğruna El Bab'da şehit oluyor. Bunların irdelenmesi gerek."

- "Sizin düşüncelerinize katılmıyorum"

Yüksel Teke de Çankırı'nın, nüfusuna göre en çok şehit veren iller arasında üçüncü sırada yer aldığını dile getirdi.

Fırat Kalkanı Harekatı'na destek veren Teke, "Terörle mücadelede bataklığın kurutulması önemlidir. PKK ilk kez silahlı faaliyetlerine başladığında bataklık kurutulmadı. Kandil bataklığı, Suriye ve Kuzey Irak'taki o bataklık hiçbir zaman kurutulamadı. Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye yaptığı operasyonlarda teröristleri öldürüyordu ama terör örgütü bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle orada tekrar güçlenip bir süre sonra tekrar saldırıyordu. Bizim talebimiz bataklığın kurutulması yönündeydi." ifadesini kullandı.

Suriye'ye yapılan operasyonu desteklediklerini vurgulayan Teke, şöyle konuştu:

"El Bab ve Suriye konusunda sizin düşüncelerinize katılmıyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede DEAŞ'a yönelik mücadelesini bataklığın yerinde kurutulması açısından meşru bir hak olarak görüyorum. Şehit vereceğiz, gazi de vereceğiz ama bataklığı yerinde kurutmak için vereceğiz. Suriye'de verdiğimiz mücadeleyi biz destekliyoruz. Bunun olması gerektiğini düşünüyoruz."