28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde sezon açılıyor

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde sezon açılıyor - Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Taş: - "Gerek mekanik tesislerimiz, gerekse konaklama tesislerimiz personeliyle sezona en iyi şekilde hazırlandık" KARS (AA) - Sarıçam ormanları ve kristal karı ile Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki turizm işletmelerinde, kar yağışının ardından başlayan hazırlıklar tamamlandı.

8.12.2017 - 15:34

Deniz seviyesinden 2 bin 634 metre yükseklikteki, sarıçam ağaçları arasında uzun ve güvenli pistleriyle, yerli ve yabancı kayakseverlerin gözde yerleri arasında yer alan Cıbıltepe'nin ikinci etap pistlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Yeterince karın birikmesiyle pistler yarın başlayacak yeni kış sezonu için hazırlandı, mekanik tesisler gözden geçirildi.

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yağan karla kayak sezonun başlayacağını söyledi.

Sezon için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirten Taş, "Mekanik tesisler, oteller, Sarıkamışlı esnaf, artık herkes kayak sezonuna odaklandı. Bu sene inşallah yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Gerek mekanik tesislerimiz, gerekse konaklama tesislerimiz personeliyle birlikte sezona en iyi şekilde hazırlandık. Bol bereketli bir yıl olur inşallah." diye konuştu.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Murat Demir de kar yağışının ardından rezervasyonların hızla arttığını dile getirerek, "Son 10 gün içerisinde yağan kar rezervasyonların hızlanmasına neden oldu.Şu anda tesisler çalışıyor, pistler ezildi. Yarın da sezonun açılışını yapacağız. Zaten insanlar kar yağışından sonra sezonun açılmasını merak ediyor. Yarından itibaren bütün kayakseverleri Sarıkamış'a bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan merkezde kayak malzemesi satışı yapan ve bunları kiralayan işletmelerde de çalışmalar tamamlandı. Satılık ve kiralık malzemeler elden geçirilerek müşterilerin kullanımına hazır hale getirildi.

Türkiye’nin en uzun kayak pistlerinin de bulunduğu merkezde 8 slalom ve 1 snowboard pisti ile saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 bilgisayar donanımlı telesiyeji bulunuyor. Cıbıltepe Kayak Merkezi ve çevresinde toplam 10 otel yer alıyor.