29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Çiğ köfteye festivalli tanıtım

Çiğ köfteye festivalli tanıtım - Lezzeti ve ekonomik olması nedeniyle ilgi gören Adıyaman'ın tescilli ürünü çiğ köfte, Adıyaman Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen festivalle tanıtılacak - ÇİĞDER Başkanı Sait Aybak: - "Sektörde günlük ortalama 100 tonun üzerinde üretim yapılıyor"ADIYAMAN (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Adıyaman'ın geleneksel lezzetlerinden etsiz çiğ köfte, "Adıyaman Çiğköfte Festivali"yle tanıtılacak.

12.10.2018 - 12:36

Adıyaman'ın tescilli gıda ürünlerinden çiğ köfte, ince bulgur, kuru soğan, sarımsak, salça, isot, tuz ve isteğe bağlı katkı maddelerinin yoğrulmasıyla hazırlanarak hamur kıvamına getiriliyor.

Gerek porsiyon gerekse dürüm şeklinde tüketilen çiğ köfte, lezzeti ve ekonomik olması dolayısıyla ilgi görüyor.

Adıyaman Belediyesi de bu yıl farklı kesimlerce tercih edilen ürünü daha etkin şekilde tanıtmak için festival düzenledi.

Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak festivalin son gününde ödüllü çiğ köfte yarışması gerçekleştirilecek. Yarışma kapsamında onlarca çiğ köfte ustası hünerlerini sergileyerek, en lezzetli çiğ köfteyi yoğurmak için kıyasıya yarışacak.

Kentin ve çiğ köftenin tanıtımına katkı sağlayacak etkinlikler kapsamında Adıyaman'ın Harfane ekibi ile bazı sanatçılar da konser verecek.

Bugünkü etkinliklerle başlayacak festival 14 Ekim'e kadar devam edecek.

- "Günlük ortalama 100 tonun üzerinde üretim yapılıyor"

Aynı zamanda Adıyamanlılar Vakfı'nın Başkanı olan İstanbul Çiğköfteci ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma Derneği (ÇİĞDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Aybak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hali hazırda çiğ köfte sektöründe binin üzerinde firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi.

Ülke genelinde 30 binin üzerinde çiğ köfte satış noktası bulunduğuna değinen Aybak, sektörün 100 binin üzerinde kişiyi istihdam ettiğini belirtti. Aybak, yıllık cirosu 1 milyar TL'nin üzerinde olan sektörde günlük ortalama 100 tonun üzerinde üretim yapıldığını ifade etti.

Sektörün yüzde 85'inin Adıyamanlıların elinde olduğuna dikkati çeken Aybak, bu sebeple çiğ köftenin Adıyaman tarafından tescillenmesinin gayet doğal olduğunu dile getirdi.

Aybak, çiğ köfte festivalini ilk kez Adıyaman'da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Başta Adıyaman Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızı katkılarından dolayı tebrik ediyorum. Adıyaman ile anılan çiğ köftenin Adıyaman'da bir festival gerçekleşmesi lazımdı. Onu da çiğ köfteciler olarak düzenliyoruz." diye konuştu.