24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Çikolata ve broşür dağıtma şartıyla uzlaştılar

Çikolata ve broşür dağıtma şartıyla uzlaştılar - Amasya'da trafik kazasına karışan kişi, kendisinden şikayetçi olan taksi şoförüyle vardığı uzlaşma gereği, sürücü ve vatandaşlara çikolata ile trafik kurallarını içeren broşür dağıttıAMASYA (AA) - Amasya'da bir taksi şoförü, trafik kazasında yaralanmasına neden olan kişiyle, kent meydanında çikolata ve trafik kurallarını içeren broşür dağıtması şartıyla uzlaştı.

11.03.2017 - 12:27

Kentte taksi şoförlüğü yapan Mustafa Gökçe, bir trafik kazasında yaralanmasına yol açtığı ve sonra da kaçtığı iddiasıyla Özkan Dikmen'den (26) şikayetçi oldu. Şikayeti inceleyen Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, olayın davaya dönüşmemesi için tarafları uzlaşmaya davet etti.

Uzlaştırmacı Kemal Kılıç, ayrı ayrı görüştüğü tarafları daha sonra bir araya getirdi. Gökçe'nin, kent meydanında vatandaşlara ve sürücülere çikolata ile trafik kurallarını içeren broşür dağıtması şartıyla uzlaşmaları önerisini Dikmen'in kabul etmesiyle, dava açılmadan dosya kapandı.

Uzlaştırma Bürosu yetkilileri, büronun, mağdurların haklarının korunması ve faillerin topluma kazandırılması amacıyla kurulduğunu belirtti.

Şüphelinin bu bağlamda Amasya trafiğinde sürücü ve vatandaşlara çikolata ile broşür dağıtarak trafik kurallarına dikkati çektiğini, toplumsal farkındalık oluşturarak topluma hizmette bulunduğunu ifade eden yetkililer, böylece dosyanın, adli makamları yormadan sonuca bağlandığını kaydetti.

Dikmen ise bundan sonra trafikte daha dikkatli olacağını vurgulayarak, "İstemeden bir kazaya sebep oldum. Allah kimsenin başına vermesin. Şimdi kendimi affettirmek için vatandaşlara çikolata ve trafik kurallarını anlatan broşür dağıtıyorum. Bu olaydan ders aldım, yetkililere bizi uzlaştırdıkları için teşekkür ediyorum." dedi.