29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Çim Hokeyi Okullar Arası Grup Müsabakaları

Çim Hokeyi Okullar Arası Grup Müsabakaları - Mardin'de ilk defa yapılan müsabakalara 7 ilden 12 takım katıldıMARDİN (AA) - Mardin'de düzenlenen Çim Hokeyi Okullar Arası Grup Müsabakaları başladı.

14.05.2018 - 17:03

Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Okul Sporları Federasyonunun desteğiyle Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki sentetik sahada düzenlenen müsabakalara, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kars, Osmaniye, Şanlıurfa'daki okullardan 7 erkek ve 5 kız takımı katıldı.

Müsabakalarda, takımlar 3 gün boyunca kıyasıya mücadele edecek. Müsabakalar sonucunda dereceye girecek erkekler ve kızlarda 2'şer takım, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'de ilk defa çim hokeyinin oynandığını söyledi.

Şehirde son dönemde birçok organizasyonun yapıldığını, bu noktada Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkıları olduğunu vurgulayan Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla Mardin birçok ilkleri yaşıyor. Sanat, kültür ve sportif anlamda değişik faaliyetlere imza atılıyor. Bunun yanında uluslararası yarışmalar imza atılıyor. Bu ve buna benzer organizasyonların Mardin'de yapılması ayrı bir sevinç kaynağı ve haklı bir gurur yaşatıyor. Çim hokeyi de ilk defa Mardin'de düzenleniyor. Bundan sonrada buna benzer faaliyetlerin artarak devam edeceğine inanıyoruz."

Türkiye Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Koç ise "Cumhurbaşkanımızın bizlere desteği ve ilgisi çok büyük. Federasyon olarak çalışmalarımız devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Hokey İl Temsilcisi Kamuran Aydoğan da "Gençlerimizi çim hokeyi ile buluşturduk. Bu sporumuz ilimizde yoktu. Seyri güzel maçlar yapılıyor. İnşallah bundan sonra gençlerimiz bu spora yönelecek ve liglerde ilimizi temsil edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Adıyaman'dan gelen sporculardan Süleyman Dağ ise çim hokeyinde önemli başarılara imza atmak istediğini anlatarak, "Çok keyifli ve zevkli bir oyun. Hedefim milli oyuncu olmak. herkese bu sporu tavsiye ederim." değerlendirmesinde bulundu.