29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Çinli iş adamları Van'da ticari görüşmeler gerçekleştirdi

Çinli iş adamları Van'da ticari görüşmeler gerçekleştirdi - Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindeki iş adamları heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Van'da ticari ve ekonomik görüşmeler yaptı - YU Hongyang: - "Bu bölgenin yatırıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

7.06.2018 - 12:25
Çinli ve Türk iş adamlarının ortaklıkları, iki ülke ticaretine de olumlu yansıyacaktır"

VAN (AA) - Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi YU Hongyang ve beraberindeki iş adamları heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Van'da, Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Çin heyeti, ticari ve ekonomik görüşmeler gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Çeliktaş, kentin yatırım için çekim merkezi olduğunu belirterek, "Yatırım için uygun bir ortam var. Ayrıca coğrafi olarak da bakir bölgeyiz. İran'a sınır kenti olmamız, ilimizi yatırımlar açısından cazip hale getiriyor. Van sahip olduğu potansiyelleri ile özellikle Çinli iş adamları için önemli yatırım merkezi olacak." dedi.

Van TSO Meclis Üyesi Müslüm Erbay da Van'ın yer altı ve yer üstü varlıkları ile çok önemli bir yatırım merkezi olduğunu vurgulayarak, "Perlit, ponza ve çinko varlıklarımız işlenmeye hazır. Daha önce Çinli firmalarla görüşmeler yaptık. Sayın büyükelçinin ziyareti ile Çinli firmaların buralara ilgisini bekliyoruz." diye konuştu.

YU Hongyang ise coğrafi olarak önemli bir kent olan Van'da bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Van'a yatırım olanaklarını görmek için geldiklerini anlatan YU Hongyang, "Bu bölgenin yatırıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Çinli ve Türk iş adamlarının ortaklıkları iki ülke ticaretine de olumlu yansıyacaktır. Daha önce 15 yıl İran'da bulundum. Dolayısıyla Van'ın İran için önemli bir kent olduğunu biliyorum. Biz de bu fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Bundan sonra buraya daha sık gelmeyi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.