25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çobandan dallara sanatsal dokunuş

Çobandan dallara sanatsal dokunuş - Yozgat'ta çobanlık yapan Müslüm Bükücü, hayvanlarını otlatırken bulduğu ağaç dallarını basit aletlerle yontarak hayvan figürlü bastonlar yapıyor - El sanatı eserlerini sosyal medya üzerinden satışa sunan Bükücü, üretimini artırmak için atölye açma hayali kuruyorYOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat'ta hayvanlarını otlatırken bulduğu dalları işleyerek bastona dönüştüren çoban, el becerisiyle dikkati çekiyor.

5.11.2017 - 11:13

Sorgun ilçesine bağlı Araplı beldesinde çobanlık yapan 25 yaşındaki Müslüm Bükücü, hem inşaat işlerinde çalışıyor hem da hayvan otlatarak geçimini sağlıyor. Hayvanları otlatırken doğada çok vakit geçiren Bükücü, arazide bulduğu ağaç dallarını basit aletlerle yontarak ilginç sanat eserleri ortaya çıkarıyor.

Dalları hayvan figürlü bastonlara dönüştürürken sadece törpü, keski ve çekiç kullanan Bükücü, bir atölye kurup seri üretim yapmayı hedefliyor.

Bükücü, AA muhabirine açıklamada, hayvan otlatırken boş vaktinin çok olduğunu belirterek, "İki yıl önce internette baston yapılan videoları gördüm. Ben de yaparım diye düşündüm ve bu işe başladım. Sürekli de kendimi geliştiriyorum. Hayvan otlatırken yaptığım çalışmaları eve gelince evde de sürdürüyorum." dedi.

Bükücü, bir bastonu yaklaşık bir haftada tamamladığını, yaptığı çalışmaların zor ama aynı zamanda da çok zevkli olduğunu dile getirdi.

Baston yapımı için mahlep, ceviz ve elma ağaçlarının dallarını tercih ettiğini anlatan Bükücü, "Kesilen ağaçların önce kabuklarını soyuyorum. Daha sonra üzerine yapacağım hayvan figürünü çiziyorum. Daha sonra da törpü ve keski ile oyup üzerinde çeşitli hayvan figürlerinin bulunduğu bastonu yapıyorum. Bastonlarım tek parçadan oluşuyor. Daha sonra da boyamasını yapıyorum. Bazen siparişe göre figürler oluşturuyorum." diye konuştu.

Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla müşteri bulduğunu belirten Bükücü, yaptığı bastonları figürlerine göre 100 lira ile bin lira arasında değişen fiyatlarla sattığını söyledi.