19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çocuklar 15 Temmuz şehitlerini camide dualarla andı

Çocuklar 15 Temmuz şehitlerini camide dualarla andı - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Kur'an kursuna giden yaklaşık 250 öğrenci, 15 Temmuz şehitleri için camide dua ve şiir okuduZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Yaz Kur'an Kursu öğrencileri tarafından "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

13.07.2018 - 12:54

Alaplı Ulu Cami'deki programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından şiirler okuyan öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterisini izledi.

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iki yıl önce vatanın semasından ezanını dindirmek, ay yıldızlı bayrağı gönderden indirmek ve milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmak, bölmek ve parçalamak için hain bir saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Selalarla ezanlarla dualarla şehitlerle gazilerle milletin vatanına sahip çıktığını hatırlatan Bostancı, şöyle konuştu:

"Bu milletin asil evlatları vatan, ezan ve bayrak sevgisiyle bu alçak ve hain girişime 'dur' dediler. Gözlerini kırpmadan 250 şehit verdik. Binlerce gazimiz bu uğurda bedenini, organlarını feda etti. Selalarla ezanlarla dualarla şehitlerle gazilerle bu millete vatana tekrar sahip çıktık. 'Bir daha böyle bir hain saldırıya maruz kalmayalım.' diye bu ihaneti zihinlerimizde dimdik tutmak için böyle programlar düzenliyoruz."

Konuşmanın ardından, öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.