28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Çocuklardan Afrin'deki Mehmetçiklere moral mektubu

Çocuklardan Afrin'deki Mehmetçiklere moral mektubu - Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocukların, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e yazdıkları duygu dolu mektuplar, İl Jandarma Komutanlığına teslim edildi AKSARAY (AA) - Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik'e sevgilerini mektuplar aracılığıyla gönderdi.

31.01.2018 - 15:48

Sevgi Evleri'nde kalan 7 çocuk, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekata katılan Mehmetçik için mektup yazdı.

Mektuplara Türk bayrağı çizen çocuklar, üzerine "Hakkınızı helal edin, kılıcınız keskin olsun, sağ salim gidip geleceğinizi biliyoruz. Siz bu ülkenin Ömer Halisdemirleri, Ahmetleri, Mehmetlerisiniz" diye yazdıkları mektupları, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık'a teslim etti.

Anık, yaptığı açıklamada, Türk askerinin Afrin'de destan yazdığını söyledi.

Tük milletinin her zaman Mehmetçik'e sahip çıktığını, hiçbir zaman yalnız bırakmadığını vurgulayan Anık, "Bugün de çocuklarımız çok ince düşünceleriyle mektupları kaleme almış. Hepinizin yüreğine sağlık. Bu yazdığınız güzel mektuplar Mehmetçiğimize büyük moral olacaktır. Bunları ulaştırmak bizim boynumuzun borcu." diye konuştu.

Çocuk Evleri Koordinatörü Muhittin Hilal ise öğrencilerin duygularını yansıtan mektupları teslim etmek üzere İl Jandarma Komutanlığına geldiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Afrin'de şu an Mehmetçiklerimiz büyük destan yazıyor. Çocuk Evleri'nde kalan evlatlarımız da oradaki Mehmetçiklerimize destek olmak, moral vermek amacıyla duygu ve düşüncelerini ifade eden mektuplar yazdı. İnşallah oradaki Mehmetçiklerimize moral olacaktır."