28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Çocuklarını artık parka götürebiliyor

Çocuklarını artık parka götürebiliyor - Hatay'da, geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürüme kabiliyetini kısmi olarak kaybeden 27 yaşındaki Pınar Tuğçu, biri engelli 2 çocuğunu parka götürebilmek için ihtiyacı olan akülü engelli aracına hayırseverlerin desteğiyle kavuştu - Anne Tuğçu: - "Bana dünyaları verseler bu kadar sevinmezdim"HATAY (AA) - Hatay'da, geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürüme kabiliyetini kısmi olarak kaybeden ve ellerini de rahat kullanamayan Hataylı 27 yaşındaki Pınar Tuğçu'nun, biri engelli iki çocuğunu parka götürebilmek için hayalini kurduğu akülü engelli aracı hayırseverlerin desteğiyle temin edildi.

24.02.2017 - 10:02

Zamanının büyük çoğunluğunu kızları 3,5 yaşındaki Seyde ve 7 aylık engelli Hayrünisa ile evde geçiren Tuğçu, akülü engelli aracı olmadığı için çocuklarını dışarı çıkaramamanın ve onları parka götürememenin üzüntüsünü yaşadı.

Tuğçu'nun durumunun geçen ay Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilmesi üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aileye destek olurken, hayırsever vatandaşlar da engelli annenin tek arzusu olan akülü aracı temin edip, kızları için yatak odası ve dolap hediye etti.

- "Bana dünyaları verseler bu kadar sevinmezdim"

Anne Tuğçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutluluğunu kelimelere sığdıramadığını söyledi.

Daha önceleri engelinden dolayı evden dışarı çıkamadığını anımsatan Tuğçu, şöyle devam etti:

''Hayırseverlerin yardımıyla bana alınan akülü engelli aracım olduktan sonra dışarı çıkıyorum. Çocuklarımın yüzü gülüyor. Havalar güzel olduğunda kızlarımla birlikte kendimizi sokaklara atıyoruz. Bütün yaz boyunca gezemediğim yerleri kış olmasına rağmen şimdi geziyorum. Hayatım çok değişti. Sosyalleşmeye başladım. Kızım sabahları kalktığı zaman 'Anneciğim bugün dışarı çıkacak mısın' diyor. Havalar güzel olduğu zaman 'Tabi kızım çıkarım' diyorum. Kahvaltı bile yapmadan dışarı çıkıyoruz. Dünyaları verseler bu kadar sevinmezdim. Şimdilerde parka, arkadaşlarımın yanlarına gidiyorum. Evden çıktığımda kızım Hayrünisa'yı kanguruya Seydeyi de emniyet kemerini bağlayarak arka koltuğa yerleştirerek geziyoruz. Çok mutluyum.''

Hayalinin gerçekleşmesinde desteği olan herkese teşekkür eden Tuğçu, ''Allah onlardan razı olsun. Allah onların evladına zarar ziyan vermesin, keselerine bereket getirsin.'' diye konuştu.