19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çorum’da Rahvan At Yarışları

Çorum’da Rahvan At Yarışları - Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca Osmancık ilçesinde düzenlenen yarışlara çeşitli illerden 82 sporcu katıldı ÇORUM (AA) - Çorum’un Osmancık ilçesinde Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca düzenlenen Rahvan At Yarışları'nda 82 sporcu mücadele etti.

8.10.2017 - 18:41

Osmancık Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nde yapılan yarışlar, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, dörtlü, üçlü, ithal A ve ithal B kategorilerinin yanı sıra İngiliz, Arap ve deste olmak üzere 11 kategoride gerçekleştirildi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 82 sporcunun katıldığı yarışlarda, biniciler kıyasıya mücadele etti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlara ilçenin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım olduğunu belirterek, "Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz Rahvan At Yarışları yoğun ilgi gördü. Biz de Osmancık Belediyesi olarak gelecek yıllarda da bu etkinlikleri sürdüreceğiz. Yarışlar dostluk içerisinde sona erdi. Ben federasyon yetkililerine, at sahiplerine ve jokeylere, etkinliğe katılan tüm izleyicilere teşekkür ediyorum." dedi.

Yoğun ilgi gören yarışları CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan da izledi.

Yarışlar sonunda dereceye girenlere kupa ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.