16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Çorum'da FETÖ/PDY davası

Çorum'da FETÖ/PDY davası - Haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 32 sanığın yargılanmasına başlandı ÇORUM (AA) - Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16'sı tutuklu 32 sanığın yargılanmasına başlandı.

21.03.2017 - 18:29

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün Çorum'daki mütevelli heyeti üyeleri ve üst yöneticileri olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada mahkeme başkanı, sanıklara suçlamaları okuduktan sonra savunmalara geçildi. Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapmaları için duruşmayı yarına erteledi.

Bu arada FETÖ/PDY'nin Çorum'daki il yapılanması, mütevelli heyeti ve üst düzey yöneticilerinin yargılandığı davanın ilk duruşması öncesi jandarma ve polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

- İddianame

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bir kısmı 15 Temmuz'daki darbe girişiminden öncesine ait FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında, örgütün sözde "il imamı" G.D. ve mütevelli heyeti üyeleri ile örgüte finans desteği sağlayan iş adamlarının yer aldığı 32 sanık hakkında hazırlanan 574 sayfalık iddianamede, sanıklar için "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından hapis cezası isteniyor.

İddianamede sanıklardan 29'u hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar, 3'ü hakkında da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.