19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Çorum'da üniversite öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Çorum'da üniversite öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek ÇORUM (AA) - Çorum'da bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisi, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

23.02.2018 - 19:07

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyesi ve Hitit Üniversitesi öğrencisi bir grup, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü harekata destek olmak için Hürriyet Meydanı'nda toplanıp "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

TÜGVA Hitit Üniversitesi Koordinatörü Ertuğrul Gazi Yumutkan, burada grup adına yaptığı açıklamada, operasyonlarda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, harekata devam eden askerlerin de herhangi bir zarar görmeden ülkelerine dönmeleri temennisinde bulundu.

Bazı kesimlerin Batı'nın tepkisinden korkarak Türkiye'nin Afrin'de işinin olmadığını söylediğini belirten Yumutkan, bu kişilerin Türkiye'nin artık kendi kararlarını alıp geleceğini tayin eden, Batı'nın değil, milletin onayını alan büyük ve güçlü bir ülke olduğunu bilmesi gerektiğini kaydetti.

Yumutkan, Türk ordusunun Afrin'de terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a karşı yürüttüğü harekatı sonuna kadar desteklediklerine dikkati çekerek, harekatın ülke sınırları ile oradaki masum halkın korunması için yapıldığına işaret etti.