28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek mitingi

Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek mitingi - Hitit Üniversitesi öncülüğünde bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek operasyonların başarıyla sonuçlanması için dua etti - Rektör Prof.

9.02.2018 - 17:55
Dr. Alkan: - "Zeytin Dalı Harekatı; anlamak isteyenlere uzatılan bir barış eli, anlamayanlara gösterilen azametli bir ders ve kararlılık nişanesidir"

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek mitingi düzenlendi.

Hitit Üniversitesi öncülüğünde kentteki 60'ya yakın sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu İnsani Değerler Platformu'nun desteğiyle organize edilen miting ve basın açıklaması, Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Amiri Salim Uslu, burada yaptığı konuşmada, Çorum halkının Türk askerinin yanında olduğunu belirterek, "Bugün burada tek yürek olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Türkiye'yi karıştırmak, diz çöktürmek isteyenlere karşı Çorum tek yürek, tek yumruk oldu. Ordumuzun, devletimizin yanındayız, arkasındayız." dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de Zeytin Dalı Harekatı'nın Türk ordusunun her şartta vatanını savunabilecek kabiliyette olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

TSK'nin Türk halkının milli birliğine yönelik tüm tehditlere karşı milletin emrinde olduğunu Afrin'de bir kez daha gösterdiğini dile getiren Gül, aynı kararlılığın her zaman devam edeceğine inandığını kaydetti.

Mitingi organize eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a teşekkür eden Gül, "Dün kendi milletine silah doğrultması için sokakta 'Ordu göreve' diyen bir üniversiteden, kendi silahlı kuvvetlerine destek veren, terörün karşısında olan, teröristlerle ilmiyle mücadele eden üniversitemize, rektörümüze, hocalarımıza saygılarımı sunuyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere ve Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık da TSK'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini dile getirdi.

- "Meşruiyetini haktan, haklılıktan ve uluslararası hukuktan alan bir operasyondur"

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na destek için hazırlanan basın açıklaması okundu.

"Bugün görüyoruz ki gelmiş geçmiş en büyük terör örgütlerinden olan hain FETÖ'yü binlerce tır silah, mühimmat vermek suretiyle YPG/PYD ve PKK'yı, bunun yanı sıra tüm Türkiye düşmanı unsurları her fırsatta açıktan destekleyen ABD, alenen sınırlarımızda silahlı bir terör koridoru oluşturmak niyetini ortaya koymuştur." diyen Alkan, şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı, meşruiyetini haktan, haklılıktan ve uluslararası hukuktan alan bir operasyondur. Bu bağlamda başka hiçbir yerden ve güçten icazet alınması söz konusu değildir. Zeytin Dalı Harekatı; anlamak isteyenlere uzatılan bir barış eli, anlamayanlara gösterilen azametli bir ders ve kararlılık nişanesidir. Tüm dünyanın bilmesi gereken şudur ki Türkiye, Afrin, Azez, Aynel Arab, Tel Abyad, Münbiç hattını tamamen terör unsurlarından temizlemek suretiyle sınırlarının güvenliğini sağlama hakkına ve hukukuna sahiptir. Bu operasyon kullanılan İHA'lardan SİHA'lara, tanklara, obüslere, top ve mermilere kadar yerli sanayimizin imkanlarıyla ve Türk mühendislerince üretilen ekipmanlarla yürütülmesi bakımından övünç kaynağımızdır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gelmiş olduğu bu aşama, bizleri hem gururlandırmış hem de henüz genç bir üniversite olmamıza rağmen bütün bir camia olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için büyük bir kararlılıkla hareket etmemiz gerektiğini net bir şekilde göstermiştir."

Konuşmaların ardından Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız tarafından vatan savunmasında şehit düşen askerler ve Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması için dua edildi.

Mitinge katılan vatandaşlara, harekata katılan askerlere destek olmak için Çorum'dan Kilis'e giden sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından getirilen zeytin dalları dağıtıldı.