18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Çorum'daki alacak verecek cinayeti

Çorum'daki alacak verecek cinayeti - Arkadaşını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandıÇORUM (AA) - Çorum'da, alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı arkadaşını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

26.07.2018 - 14:01

Mart ayında 42 yaşındaki Bektaş Kışla'yı tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Muammer Uysal (54) hakkında savcılıkça hazırlanan iddianame, Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamedeki ifadesine göre sanık, arkadaşı Kışla'nın ihtiyacı olduğu için bankadan 15 bin lira kredi çekerek verdiğini ancak Kışla'nın borcunu ödemediğini öne sürdü.

Olay günü Kışla'nın oturduğu kahvehaneye gittiğini belirten Uysal, şu beyanda bulundu:

"Selam vererek yanlarına oturdum, çay ve kahve içtim. Daha sonra Bektaş Kışla'dan borcunu ödemesini istedim ama o bana küfür etti. Orada kısa süreli kavga ettik. Sonra ben aracımla ayrıldım. Aracımı otoparka park ettim. Bektaş Kışla beni takip etmiş. Aracımdan inmeden bana yumruk atıp, küfürler etmeye başladı. Sonra aracına yöneldi ve aracından bir şeyler aldığını gördüm. Ben de üzerimde taşıdığım silahla hedef gözetmeksizin 7 el ateş ettim. Kendisini öldürme gibi bir kastım yoktu. Pişmanım."

Toplanan deliller, sanık ve tanık ifadeleri değerlendirildiğinde, taraflar arasında alacak verecek meselesinden dolayı husumet olduğu ve Uysal'ın öldürme kastı ile Bektaş Kışla'ya ateş ettiği kanaatine varıldığı belirtilen iddianamede, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istenen Uysal'ın, suçunu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşması eylül ayında görülecek.

Çorum'da 25 Mart 2018'de, Yavruturna Mahallesi'ndeki Esnafevler 6. Sokak'ta bulunan bir otoparkta çıkan kavgada, Muammer Uysal Bektaş Kışla'yı tabancayla vurarak öldürmüş, şüpheli Uysal çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.