29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Çorum'daki cinayet davası

Çorum'daki cinayet davası - Alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı öne sürülen 27 yaşındaki genci bıçakla öldüren sanığa 13 yıl 4 ay hapis cezası verildiÇORUM (AA) - Çorum'da, alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştığı iddia edilen 27 yaşındaki genci bıçakla öldüren sanık, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

8.06.2018 - 14:26

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Cengizhan Çakaröz'ü (27) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Hamit Bayraktar (50) ile taraf avukatları katıldı.

Bayraktar, son savunmasında, cinayeti işlediği için pişman olduğunu söyledi. Kentteki bir fabrikada kantin işlettiğini ve Çakaröz'ün müşterisi olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Benden veresiye alışveriş yapmıştı. Yaklaşık 400 lira borcu birikmişti. Olayın olduğu gün kendisiyle Bahabey Çamlığı'nda buluştuk. Alkol alıp sohbet ettik. İşten atıldığını ve çalışmak için Ankara'ya gideceğini söyleyince ben de 'Borcunu nasıl ödeyeceksin?' diye sordum. O da bana cep telefonunu satıp ödeyeceğini söyledi. Ben de 'O zaman telefonu bana ver, satıp, borcumu aldıktan sonra üstünü sana veririm' dedikten sonra aramızda tartışma çıktı. Küfürler edip elindeki şişe ile bana saldırınca yerde bulunan bıçakla kendimi savunmaya çalıştım. Bıçak da göğsüne saplanmış. Keşke o gün oraya gitmeseydim. Pişmanım."

Bayraktar'ı "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapse çarptıran mahkeme heyeti, daha sonra cinayetin haksız tahrik altında işlendiğine hükmederek cezayı, sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurularak 13 yıl 4 aya düşürdü.

Çorum'da 9 Temmuz 2017'de, alacak verecek meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada Bayraktar tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanan Çakaröz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından yakalanan Bayraktar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.