20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Çukurca Devlet Hastanesi uzman doktora kavuştu

Çukurca Devlet Hastanesi uzman doktora kavuştu - Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesindeki devlet hastanesinde 9 uzman ve 6 pratisyen doktor ile 2 diş hekimi göreve başladı - Vali Toprak: - "Genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk, ortopedi, anestezi, acil tıp uzmanımız görevine başladı.

8.02.2017 - 13:15
Çukurca Devlet Hastanesi, birkaç gün içinde ameliyat yapabilecek duruma gelecek"

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesindeki devlet hastanesine 9 uzman ve 6 pratisyen doktor ile 2 diş hekimi atandı.

Yapımına 2011 yılında başlanan 3 katlı ve 20 yataklı Çukurca Devlet Hastanesi, 2014 yılının aralık ayında hizmete girdi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın girişimleri ile Sağlık Bakanlığınca hastaneye 9 uzman ve 6 doktor ile 2 diş hekiminin ataması yapıldı.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, Çukurca'nın 1953 yılında ilçe statüsüne kavuştuğunu anımsattı.

İlçe nüfusunun bağlı köyler ile 16 bin olduğunu anlatan Toprak, şunları kaydetti:

"2014'ün kasım ayına kadar ilçemizde bir hastane dahi bulunmuyordu. Mevcut sağlık ocağından da il merkezi veya diğer ilçelerden görevlendirilen pratisyen hekimlerimiz görev yapıyordu. Sıkıntıyı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüm. Halkımızın taleplerini illetim. Hastanemizin fiziki durumunun çok güzel olması, diş ünitelerinin bulunması ve buranın güçlendirilebilecek bir konumda olduğunu sayın bakanımıza illetim. Sağ olsun ocak ayı başında inanılmaz atamalar gerçekleştirdi. Genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk, ortopedi, anestezi, acil tıp uzmanımız görevine başladı."

Çukurca Devlet Hastanesinin birkaç gün içinde ameliyat yapabilecek duruma geleceğini belirten Toprak, Sağlık Bakanlığının ameliyatların yapılabilmesi için teçhizat ve donanım desteği verdiğini bildirdi.

Başhekim Dahiliye Uzmanı Mehmet Kartal ise devlet hastanesinde 6 ayda önemli gelişmeler yaşandığını vurguladı.

Hastaların daha önce ilaç yazdırmak için şehir merkezine gittiklerini ifade eden Kartal, "Laboratuvar imkanları olarak şu an yeterli kapasitede hizmet veriyoruz. Yatan hasta servisimizi açtık. Şu anda kadın doğum, anestezi, ortopedi, genel cerrahi, pediatri, dahiliye, acil tıp uzmanı, 2 aile hekimi, 2 diş hekimimiz ve 6 pratisyen doktorumuzla hizmet vermekteyiz. Radyolojik olarak ultrason cihazımız, ameliyathanemizi hizmete geçirmeye çalışıyoruz." dedi.

İstanbul'dan Çukurca'ya atanan Pratisyen Doktor Şeymanur Ulu ise Çukurca'ya ilk geldiğinde biraz tedirginlik yaşadığını ancak bu sıkıntıyı zamanla üzerinden attığını ifade etti.

Emir Şaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel, vatandaşların daha önce en küçük bir sağlık sorunu için ilçe dışına gitmek zorunda kaldıklarını, yapılan çalışmayla bu sorunun giderildiğini kaydetti.