29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması kamuda sevinç yarattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması kamuda sevinç yarattı - Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Kamuda 20 bin 4C'li var.

5.12.2017 - 14:34
4C'li kardeşlerimizin kadro talepleri uzun zamandır gündemimizde olan bir konuydu. Dolayısıyla toplu sözleşme kararı gereği kadroya geçmiş olmaları memur sendikacılığı açısından da önemli bir aşamadır. Hayırlı uğurlu olsun" - "4C'lilerin 4B kadrosuna taşınmış olması bu tartışmayı bitirecektir. Bu açıdan bugünkü müjdeyi çok kıymetli görüyorum. Bu, kamuoyunda memnuniyetle karşılanacaktır" - "4C'liler olarak uzun bir süredir mücadele ediyoruz. Bu konuyu öncelikli meselemiz olarak görmüştük. Dolayısıyla gelinen noktada arkadaşlarımızın hayallerini suya düşürmedik. Yüzümüz kara çıkmadı"

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kamuda 4C statüsünde çalışanların 4B kadrosuna alınacağı yönündeki açıklamasına ilişkin, "4C'lilerin 4B kadrosuna taşınmış olması bu tartışmayı bitirecektir. Bu açıdan bugünkü müjdeyi çok kıymetli görüyorum. Bu, kamuoyunda memnuniyetle karşılanacaktır." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Yalçın, AA muhabirine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirdi.

Üçüncü dönem toplu sözleşmede 4C'li çalışanlarla ilgili kadro teklifinde bulunduklarını anımsatan Yalçın, verdikleri teklifin hükümetle belli bir mutabakat çerçeveli karara dönüştüğünü söyledi.

Yalçın, şöyle devam etti:

"Üzerine belli çalışmalar yapıldı fakat üçüncü dönem toplum sözleşmenin süresinin bitimine çok kısa süre kaldı ve biz KPDK toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına süre dolmadan bu anlamda gerekli adımların atılmasını ifade etmiştik. Dün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu ile yaptığımız özel görüşmede toplu sözleşme kararımızın hayata geçmesi için 4C'lilerin 4B kadrosuna alınması konusunda da uzlaşmıştık."

Yalçın, Memur-Sen olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının şahsında hükümete, bugün de müjdeyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Çünkü kamuda 20 bin 4C'li var. 4C'li kardeşlerimizin kadro talepleri uzun zamandır gündemimizde olan bir konuydu. Dolayısıyla toplu sözleşme kararı gereği kadroya geçmiş olmaları memur sendikacılığı açısından da önemli bir aşamadır. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

4C'lilerle ilgili özlük haklarının düzeltilmesi noktasında aldıkları noktadan geldikleri noktaya baktıklarında çok ciddi iyileştirme sağlandığını dile getiren Yalçın, kadro sorunu çözülmemiş olsaydı bu memnuniyetsizliğin devam edeceğini, o yüzden 4C'lilerin 4B kadrosuna taşınmış olmasının bu tartışmayı bitireceğini kaydetti.

Yalçın, bu açıdan bugünkü müjdeyi çok kıymetli gördüğüne işaret ederek, bunun, kamuoyunda memnuniyetle karşılanacağını söyledi.

- "Hükümetin attığı adımları sonuna kadar olumlu buluyoruz ve destekliyoruz"

Memur-Sen ailesi olarak emek örgütlenmesinin Türkiye'deki en büyük gücü olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz bu konuda hükümetin attığı adımları sonuna kadar olumlu buluyoruz ve destekliyoruz. Bu doğru bir yaklaşım, kamuda çalışanların güvenceye kavuşması ve aracıların aradan çıkması, çalışanların mali durumlarına iyileşme olarak yansıması bizim temel talebimizdi. Dolayısıyla böyle bir adım atıldı. Bu saatten sonra hiçbir mağdur yaratılmadan kamu bürokrasisine sorumluluk düşüyor. Memur-Sen olarak da sürecin şekillenmesinde her türlü katkıyı da sunmaya hazırız."

Yalçın, 4C'lilerde memnuniyet havası olduğuna dikkati çekerek, "4C'liler olarak uzun bir süredir mücadele ediyoruz. Bu konuyu öncelikle meselemiz olarak görmüştük. Dolayısıyla gelinen noktada arkadaşlarımızın hayallerini suya düşürmedik. Yüzümüz kara çıkmadı." dedi.

Türkiye'nin gündemini meşgul eden taşeron ve 4C'lilerin sorunlarının kazanımla sonuçlandığını anlatan Yalçın, sürecin herkese hayırlar getirmesini diledi.