18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Astarcı:

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Astarcı: - "Partizanlığın ötesinde, devlet, millet bilinciyle yıllardır ihtiyaç duyulan bu yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi, son bir yılda yaşadığımız bütün badirelerden sonra, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, ihtiyaçtan öte bir hal kazanıp beka meselesi haline gelmiştir"MUĞLA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, "Partizanlığın ötesinde, devlet, millet bilinciyle, yıllardır ihtiyaç duyulan bu yeni Anayasa ve yeni yönetim sistemi, son bir yılda yaşadığımız bütün badirelerden sonra, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, ihtiyaçtan öte bir hal kazanıp beka meselesi haline gelmiştir.

29.03.2017 - 13:29
" dedi.

Astarcı, Bodrum ilçesindeki bir otelde sivil toplum örgütü temsilcileri ve turizmcilerle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin ve milletin, 16 Nisan'da çok önemli bir kararla karşı karşıya geleceğini söyledi.

Halk oylamasının, "asrın kararı" olacağını düşündüğünü dile getiren Astarcı, "Partizanlığın ötesinde devlet, millet bilinciyle yıllardır ihtiyaç duyulan bu anayasa ve yeni yönetim sistemi son bir yılda yaşanan bütün badirelerden sonra, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, ihtiyaçtan öte bir hal kazanıp beka meselesi haline gelmiştir." dedi.

Astarcı, 15 Temmuz'da yaşanan acılar ve sıkıntıları hep birlikte gördüklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"249 kardeşimiz şehit oldu. 2 bin 193 kardeşimiz gazi oldu. 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimiydi doğru ama bu aynı zamanda bir terör saldırısıydı. Bugüne kadar ne ülkemizde ne de dünyada eşi benzeri olmayan kendi milletinin asker kıyafetini giymiş teröristler tarafından kendi sivil halkına ateş açıldı ve katledildi. En son 1997 darbesini hatırlayın, Ankara Sincan'da sadece tanklar yürümüştü, hiçbir tankın topu ateş almamıştı. Ama 15 Temmuz'da savaş uçakları bombaladı."

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olduğunu ifade eden Astarcı, "Asil milletin dik duruşuyla sokaklara, sahalara inmesiyle milletimiz çok büyük bir tehlikeden geçti ve kurtuldu. Bu nedenle on yıllardır milletin adamı olarak nitelendirdiğimiz birçok siyasinin, yıllardır Türkiye gündeminde konuştuğu yeni bir anayasa ve yeni bir yönetim sistemi, bugün artık ihtiyaç olmaktan çıktı, beka meselesi haline geldi." dedi.